5

Dupa cum v-am informat in editiile anterioare de stiri, frescele recent restaurate din catacombele Priscilla au fost prezentate de către Vatican, in aceste zile. Unele dintre acestea, cel putin pentru unii, par sa fi dezvaluit… preoti-femei, din perioada Creștinismului timpuriu.
Catacombele, care sunt situate în partea de nord a Romei și sunt mai bine cunoscute sub numele de "Regina catacombelor", au picturi din secolul al IV-lea, reprezentand scene biblice, pe Sfintii Apostoli Petru și Pavel, precum și două imagini care prezintă femeile ca… preoți.

O scenă, conform unora, ar arata femei care celebrează Euharistia, iar cealaltă ar releva o femeie într-o robă cu mâinile în gest de adorare. Aceste picturi ar dovedi că au existat femei-preoti, înapoi, în perioada Creștinismului timpuriu, ceea ce ar ridica imediat întrebarea de ce acestea nu ar mai putea exista si astazi…

Cu toate acestea, Vaticanul nu este dornic să se arate de acord cu asta. Conform lui Fabrizio Bisconti, administratorul comorilor de arheologie sacra ale Vaticanului, femeile din imagine nu ar oficia Euharistia, si nici nu ar fi macar vorba despre reprezentarea unei Liturghii, ci mai degrabă a unui cortegiu funerar. Cat despre cealalta imagine, Bisconti spune ca ea nu arată nimic mai mult decât o femeie care se roagă.

"Acestea sunt imagini din trecut, care sunt un pic de senzatie, dar nu sunt demne de încredere", a spus el.

Vaticanul nu le permite femeilor să devină preoți, afirmand ca Iisus a ales doar bărbați în rândul apostolilor săi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
75
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04101 sec - PID: 20445