5

O sculptură miscatoare a lui Iisus, descris ca om al strazii, fara adapost, intins pe o bancă din parc, i-a fost prezentata ieri Papei Francisc, după audiența generală în Piața Sf. Petru. 

Opera de arta, neobisnuita, a fost adusa din Canada de către sculptorul Timothy Schmalz, care exploreaza fata contemporană a artei creștine de peste două decenii.

Sculptura din bronz a fost inspirata de o întâlnire a artistului cu o persoană fără adăpost, pe străzile din Toronto, în urmă cu mai mulți ani, o experiență care i-a provocat o perspectiva noua asupra pasajului evanghelic despre grija pentru cei flămânzi, însetați, goi și străini din mijlocul nostru.

"Speranta mea este aceea de a vedea în cele mai multe dintre orașele mari acest mesaj vizual… o sculptura este asemanatoare unui predicator 24/7, daca este expusa afara, astfel încât oamenii sa aiba mai multa grija de persoanele fără adăpost", a declarat artistul, pentru Radio Vatican.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
93
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02753 sec - PID: 13129