69

Vineri 18 mai 2018, incepand cu ora 16.00, in paginile Agenției de știri Lacasuri Ortodoxe, veti putea urmari o noua transmisiune in direct, cu ocazia primirii raclei cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae la Catedrala din Municipiul Urziceni. Cu această ocazie, vor fi scoase în procesiune și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se află din anul 2013, în permanență, în Catedrala din Urziceni.


Procesiunea se va desfasura de-a lungul bulevardului principal, către centrul orașului. Sfintele odoare vor fi așezate spre închinare pe un baldachin special amenajat în fața bisericii, acestea ramanand spre inchinare, cu binecuvântarea și mijlocirea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Catedrala din Urziceni, în perioada 18-21 mai 2018.


Evenimentul marchează sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, hramul Catedralei din Urziceni, fiind al zecelea an consecutiv când în parohie are loc o astfel de procesiune cu sfinte moaște.


Conform unui comunicat semnat de Pr. paroh Bogdan-Ionut Stancu, moaștele Sfântului Ierarh Nicolae (mâna dreaptă) vor fi aduse de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București. Acestea au fost dăruite de domnitorul Mihai Viteazu în anul 1599. Voievodul le-a primit în dar de la Cardinalul de Bari, ca semn de prețuire pentru vitejia împotriva păgânismului.


Moastele Sfantului Nicolae la Catedrala Urziceni

catedralaurziceni.ro

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
51
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.17166 sec - PID: 31073