48
Mănăstirea Draganac, a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, o mică mănăstire din Kosovo și Metohija, a lansat recent un site web al mânăstirii, în limba engleză, prezentând totodată și regiunea în care lăcașul ortodox se află și istoria sa și situația actuală. Acesta este singurul site web în limba engleză al uneia dintre vechile mănăstiri care rezistă în prezent sub conducerea musulmană, în Kosovo.

Site-ul conține o prezentare a tinerei obști care a fost restabilită în vechea mănăstire abandonată în anii 1990, prin eforturile Mănăstirii Visoki Dečani. Stareț al sfântului lăcaș este Arhimandritul Ilarion, iar obștea numără 12 monahi, astfel fiind una dintre comunitățile monastice cele mai mari, în prezent, din Kosovo, unde situația creștinilor ortodocși este una extrem de dificilă.

În urma atacurilor violente și a expulzărilor ulterioare în masă ale populației ortodoxe sârbe, din 1999 și 2004, creștinii ortodocși care au rămas în Kosovo sunt nevoiți în majoritatea lor să trăiască în ghetouri etnice mici, rurale și izolate, iar lipsa de participare în societate în ansamblu, lipsa forței de muncă și impactul psihologic al trăirii în izolare prelungită putând fi zdrobitoare. Din ce în ce mai mulți creștini ortodocși continuă să fie forțați să părăsească Kosovo, iar cu fiecare plecare, situația devine cu atât mai dificilă pentru cei care rămân.

Adresa site-ului web al mănăstirii Draganac este www.draganacmonastery.com .

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
42
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03018 sec - PID: 17676