34

Voichița Manu Cecălăcean - Lumea ca o carte poștala (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 24 de zile, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, va găzdui în luna martie, în sala de expoziții din Casa Hermes, Piața Mică nr. 11, expoziția „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală”. Patrimoniul cultural al Muzeului ASTRA s-a îmbogățit, datorită doamnei Cecălăcean, cu 122 cărți poștale pe care le-a donat instituței. O bună parte dintre acestea vor fi prezentate publicului în cadrul expoziției alături de un caiet de amintiri și un album pentru colecționarea cărților poștale. Cel mai multe dintre ele au fost primite de bunica sa, în perioada 1905-1917. 
,,Ilustratele reconstituie o perioadă tulbure a istoriei României din perspectiva „Suavei/grațioasei Domnișoare Aurelia Manu” și a apropiaților ei. Ideea României Mari, eforturile pentru realizarea acestui vis, războiul, dar și preocupările, temerile, suferințele tinerilor transpar din rândurile scrise cu migală și din suflet. O vom cunoaște pe Doamna Voichița Manu-Cecălăcean, într-o dublă ipostază: pictor și donator. Absolventă a Facultății de Arte Plastice din Cluj-Napoca, artista are un palmares impresionant de expoziții, marea lor majoritate organizate după 2010. Portrete, flori, peisaje rurale și citadine în culori pastelate sau tonuri puternice, tablourile Voichiței Manu-Cecălăcean traduc vivacitatea artistei.” , a declarat Alexandra Gruian, muzeograf Muzeul ASTRA. 

În cadrul expoziției, vor mai fi expuse 25 de picturi realizate de doamna Voichița Manu-Cecălăcean. „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală” va fi vernisată joi, 1 martie 2018 și va rămâne la Muzeul ASTRA până în data de 30 martie 2018. 

Info text: Alexandra Gruian, muzeograf Muzeul ASTRA

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
38
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0385 sec - PID: 17676