La Sfântul Mormânt: a fost sfințit Paraclisul de pe locul în care a fost legat și închis Iisus după ce a parcurs Drumul Crucii

06 februarie 2019
08:02

În dimineața zilei de marți, 22 ianuarie 2019, Preafericitul Părinte și Patriarh al Ierusalimului Teofil a sfințit Paraclisul închinat locului în care a fost legat Iisus și închisorii în care a stat, aflată în partea de nord a Bisericii Sfântului Mormânt.

Domnul nostru a fost întemnițat în locul acestui Paraclis, după ce a fost la Pretoriu și a parcurs Drumul Crucii, purtând Crucea spre Golgota, Hristos fiind ținut în această închisoare până când soldații au ridicat Crucea pe care El a fost răstignit de bunăvoie pentru mântuirea noastră.

Acest Paraclis, aflat în proprietatea și folosul exclusiv al credincioșilor grec-ortodocși, a fost renovat total în ultimii ani, prin finanțarea domnului Boris Kaoufman și a soției sale din Ucraina.

Cu ocazia finalizării renovării, Preafericitul Patriarh a binecuvântat această zonă cu apă sfințită, în prezența ÎPS Arhiepiscop Isidor al Hierapolei, a Părinților care slujesc la Biserica Sfântului Mormânt, a Părintelui Secretar General ÎPS Arhiepiscop Aristarh de Constantina, a Părintelui Teletarh, Arhimandritului Bartolomeu și a celui care supraveghează lucrările de renovare, arhitectul Bisericii Sfântului Mormânt, Dr. Theodosios Mitropoulos.

Preafericirea Sa a mulțumit soției și fiicei donatorului care au fost prezente, oferindu-le o icoană a Ediculei renovate a Sfântului Mormânt.

 

O înregistrare video a evenimentului poate fi văzută aici: https://www.youtube.com/watch?v=0eoJCQBajcQ .

vezi știrile de azi