849

Parohia Sudiți. Gazda Cercului Catehetic

Publicat în urmă cu 11 zile, în Suditi, de slobozia

Vineri, 27 aprilie,Biroul pentru Catehizare al Protopopiatului Slobozia a programat cercul catehetic organizat la Parohia Sudiți de către preotul paroh Dobrin Daniel în colaborare cu părintele profesor de religie Ion Florin.

La această întâlnire au participat 19  copii din parohie cu vârste între 10 şi 12 ani, iar ca asistenți, părintele Oancea Alexandru responsabil pentru catehizare la nivel de protopopiat și preoții din Cercul Pastoral numărul 4.

Tema stabilită pentru această întâlnire a fost : „Sfânta Cruce, cale spre Înviere”.

Părintele Dobrin Daniel a prezentat copiilor într-un mod atractiv și interactiv tema propusă, ca izvoare de inspiraţie folosindSfânta Scriptură, scrieri și citate ale Sfinților Părinți și scenele pictate din biserică, iar părintele profesor de religie Ion Florin a fixat cunoștințele primite prin metode didactice specifice: conversația de verificare, evaluarea orală cu suport vizual și repovestirea.

Cateheza s-a desfășurat în armonie, limbajul folosit fiind  pe înţelesul copiilor plin de naturaleţe, claritate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

PărinteleOancea Alexandru a felicitat copiii pentru implicare iar pe preotul îndrumătorpentru buna organizare a întâlnirii și colaborarea cu școala,cât și pentru activitatea pastorală şi catehetică pe care o desfăşoară în parohie.

La final copiii au primit din partea Protopopiatului iconițe, iar din partea parohiei câte un exemplar din periodicul Bărăganul Ortodox.

Ora de cateheză s-a încheiat prin intonareaîn comun a imnului „Hristos a Înviat!”.

A consemnat preot Alexandru Oancea.


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Sudiţi
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
6
pe acest site
Site-ul oficial Parohia Sudiţi, cu hramul Sf. Voievozi Mihail şi Gavriil, din Protopopiatul Slobozia al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Sudiţi
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.02344 sec - PID: 3257