955

Parohia Sudiți. Gazda Cercului Catehetic

Publicat în urmă cu 6 luni, în Suditi, de
Vineri, 27 aprilie,Biroul pentru Catehizare al Protopopiatului Slobozia a programat cercul catehetic organizat la Parohia Sudiți de către preotul paroh Dobrin Daniel în colaborare cu părintele profesor de religie Ion Florin.

La această întâlnire au participat 19 copii din parohie cu vârste între 10 şi 12 ani, iar ca asistenți, părintele Oancea Alexandru responsabil pentru catehizare la nivel de protopopiat și preoții din Cercul Pastoral numărul 4.

Tema stabilită pentru această întâlnire a fost : „Sfânta Cruce, cale spre Înviere”.

Părintele Dobrin Daniel a prezentat copiilor într-un mod atractiv și interactiv tema propusă, ca izvoare de inspiraţie folosindSfânta Scriptură, scrieri și citate ale Sfinților Părinți și scenele pictate din biserică, iar părintele profesor de religie Ion Florin a fixat cunoștințele primite prin metode didactice specifice: conversația de verificare, evaluarea orală cu suport vizual și repovestirea.

Cateheza s-a desfășurat în armonie, limbajul folosit fiind pe înţelesul copiilor plin de naturaleţe, claritate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

PărinteleOancea Alexandru a felicitat copiii pentru implicare iar pe preotul îndrumătorpentru buna organizare a întâlnirii și colaborarea cu școala,cât și pentru activitatea pastorală şi catehetică pe care o desfăşoară în parohie.

La final copiii au primit din partea Protopopiatului iconițe, iar din partea parohiei câte un exemplar din periodicul Bărăganul Ortodox.

Ora de cateheză s-a încheiat prin intonareaîn comun a imnului „Hristos a Înviat!”.

A consemnat preot Alexandru Oancea.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0077 sec - PID: 13631