250

Cateheză demonstrativă în parohia Spanțov

Publicat în urmă cu 4 ani, în Spantov, de
În Protopopiatul Oltenița, cateheza demonstrativă din luna iulie a fost susținută de preacucernicul preot Pietreanu Marin, paroh al parohiei cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”- Spanțov.

În cadrul acestei întâlniri cei 17 copii care fac parte din grupul catehetic au aflat că omul are datorii față de Dumnezeu, de semeni, de natură, de el însuși și de Sfânta Biserică. Aceste datorii se vor regăsi atât sub formă de porunci divine, Exemplu- „Decalogul” (Ieșire 21)”, Fericirile” (Matei 5) și „Porunca iubirii”(Luca 10 ) dar și sub formă de porunci umane, Exemplu-„Poruncile bisericești”, porunci care dealtfel au constituit tema catehezei noastre.

Încă de la început părintele paroh le-a explicat copiilor că cele nouă porunci au fost alcătuie de slujitorii Sfintei Biserici aflați sub puterea Sfântului Duh, acestea având însă temeiuri atât în Sfânta Scriptură, cât și în Sfânta Tradiție, fapt pentru care se impune a fi respectate cu aceeași evlavie și sfințenie ca și poruncile divine, pentru a deveni adevărați creștini.

Pentru a face cât mai accesibilă transmiterea învățăturilor religioase, părintele Pietreanu Marin a apelat la tehnica modernă, folosindu-se de un videoproiector, un laptop și un panou de proiecție, conștient fiind că impactul vizual are un rol mult mai mare asupra omului în perceperea și în reținerea noilor cunoștințe.

Invitați au fost:preacucernicul părinte Braică Vasile de la parohia „Cuvioasa Parascheva”-Stancea, preacucernicul părinte Dinu Mirel Theodor de la parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”-Cetatea Veche, preacucernicul diacon Stoica Marius-Cătălin de la parohia „Cuvioasa Parascheva”-Stancea, preacucernicul părinte Zărnoeanu Dumitru de la parohia „Sfântul Mucenic Dimitrie”-Surlari și domnul Gelei Marius, profesor de religie la Școala Gimnazială Spanțov.

A consemnat preacucernicul părinte Zărnoeanu Dumitru-responsabil cu catehizarea tineretului în cadrul Protopopiatului Oltenița.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00933 sec - PID: 16810