1177

Duminică, 24 iunie 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Mihail Vulpescu al Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

Cu această ocazie a fost hirotonit întru preot misionar preacucernicul părinte diacon Laurențiu Marian Dobre, ostenitor al Protopopiatului Călărași.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost rostite rugăciuni pentru vrednicii de pomenire fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, a cărui naștere o prăznuim, despre lucrarea sa de vestire a Mântuitorului Iisus Hristos, despre modelul de viață și jertfelnicie pe care ni-l oferă nouă, celor de astăzi.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Tot în această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a cercetat parohiile Radu Negru și Ciocănești, care au în desfășurare șantiere de pictură.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.00799 sec - PID: 13678