40

Marți, 27 noiembrie 2018, în Postul Nașterii Domnului, Biserica Sfânta Treime a fost gazdă pentru preoţii şi credincioşii celor patru Biserici ale Municipiului Urziceni. Reunit pentru slujba Sfântului Maslu, Cercul pastoral Urziceni a redeschis „porțile” rugăciunii de vindecare sufletească şi trupească pentru enoriașii municipiului.

Sfântul Maslu este una din cele şapte Taine ale Bisericii instituite de Domnul nostru Iisus Hristos, prin care ni se împărtăşeşte harul Duhului Sfânt pentru vindecarea de boli trupeşti şi sufleteşti şi întărirea sufletului în faţa încercărilor.

Motivele instituirii acestei Taine sunt descrise în Epistola Sfântului Apostol Iacov, în care citim următoarele: „Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii ca să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, întru numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va ridica, şi, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui” (Iacov 15,14-15).

Acest text ne vorbește despre faptul că, oriunde ar fi cineva bolnav de orice fel de boală, poate să cheme preoţii Bisericii pentru a i se face Taina Sfântului Maslu. Sfântul Iacov ne scrie foarte clar că rugăciunea îl va vindeca pe cel bolnav şi că Domnul îl va ridica din patul său. Din cuvintele lui reiese că Maslul este o lucrare sfântă văzută, cunoscută și practicată de Biserică înainte de a scrie el epistola. Această lucrare se săvârşea „în numele Domnului”. Sfântul Iacov ne încredinţează că prin Taina Sfântului Maslu se împărtăşeşte creştinului harul vindecător pentru bolile trupeşti şi sufleteşti.

Numărul mare de credincioşi participanţi la slujbă a făcut biserica neîncăpătoare şi a sporit bucuria reîntâlnirii. Părintele Ovidiu Dincă a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, prin care a evidenţiat importanţa acestei virtuţi în viaţa de zi cu zi. Părintele Oancea Ionel Daniel, parohul bisericii ce a găzduit evenimentul, a mulțumit celor prezenți pentru dragostea și râvna arătată pentru slujbele Bisericii și pentru implicarea lor în activitățile sociale și gospodărești.

A consemnat Pr. Dr. Dragoș Constantin


Trimite
Powered by InterChat

π 0.0083 sec - PID: 5018