144

Educația religioasă, întâia formă de educație

Publicat în urmă cu o lună, în Scanteia, de

Biserica parohiei Scânteia, Protopopiatul Slobozia, reconfirmă prin desfășurarea în data de 18 octombrie 2018 a catehezei intitulată „Sfânta Cuvioasă Parascheva – Model de ascultare și sfințenie” una dintre funcțiile esențiale ale Bisericii, cea învățătorească, autoritate conferită de către Hristos, Capul său, Care este Adevărul deplin.

Prezența elevilor școlii din comunitate în cadrul sfintei biserici parohiale amintește de strânsa relație dintre școală și Biserică, de buna colaborare dintre cele două instituții care se îngrijesc de formarea spirituală și intelectuală a tinerilor.

Părintele paroh Gheorghe Mirel, pe parcursul catehezei, a prezentat numeroase aspecte relevante din viața Sfintei Parascheva, semnificația icoanei în care aceasta este zugrăvită, fiind evidențiată marea evlavie a poporului român față de Sfânta Cuvioasă de la Iași.

Adaptându-și prezentarea metodelor pedagogice moderne, părintele referent și-a sprijinit discursul pe mijloace vizuale și auditive, imaginile expuse, reprezentând-o pe Cuvioasa Parascheva, și un scurt film documentar pe care elevii l-au urmărit, au facilitat însușirea noilor informații prezentate.

Pentru aprofundarea și aplicarea modelului sfintei în viața cotidiană, exemplele nenumăratelor minuni pe care aceasta le săvârșește au întărit în conștiința auditoriului convingerea că Sfânta Parascheva este vrednică de cinstire și grabnic ajutătoare celor ce o laudă.   

Tinerii, la încheierea catehezei, pe parcursul căreia au dat dovadă de implicare și atenție sporită, au primit daruri pentru suflet, printre care cărticele cu slujba Acatistului Sfintei Cuvioasei Parascheva, spre a aplica permanent, prin rugăciune, informațiile dobândite.

Dovada grijii pe care Biserica o poartă tinerilor, a împreună-slujirii din cadrul acesteia și necesitatea formării personale continue s-au concretizat și în prezența la această manifestare educativ-religioasă a preoților din Cercul Pastoral Nr. 5.

A consemnat Adin Diaconescu


Trimite
Powered by InterChat

π 0.00815 sec - PID: 26886