113

Centenarul la Reviga

Publicat în urmă cu 13 zile, în Reviga, de

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, preoții si credincioșii din comuna Reviga au întâmpinat cu mare cinste Centenarul Marii Uniri. După ce s-a săvârșit Sfânta Liturghie în toate bisericile din comună, a fost sfințită troița ce s-a ridicat in fata bisericii, cu ocazia Centenarului și în memoria făuritorilor Marii Uniri.

După acest moment, preoții Munteanu Victor, Mocanu Tatian si Dumitru Florin au săvârșit slujba de Te Deum în fața monumentului eroilor locali. A urmat intonarea Imnului de Stat, depunerea de coroane și cuvântul domnului primar Barbu Nitu. In continuare domnul profesor de istorie, Tarla Gheorghe, le-a reamintit cu mare entuziasm revigenilor, cum s-a înfăptuit acest mare ideal al românilor de pretutindeni. A precizat cu durere și faptul că România Dodoloață a rezistat doar 22 de ani, pentru ca în 1940 a pierdut importante teritorii.

Un grup de copii pregătiți de doamna profesor Ion Corina a susținut apoi un recital de cântece și poezii patriotice și în final, cu mic cu mare, s-au prins în Hora Unirii.

A consemnat preot Dumitru Florin.

Trimite
Powered by InterChat

π 0.00811 sec - PID: 30529