118

De vorbă cu personalităţile locale în Penitenciarul Slobozia

Publicat în urmă cu 26 de zile, în Penitenciarul Slobozia, de
În ziua de 16 mai 2018, Doamna Director Clementina Tudor, Directorul Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” – Slobozia, Părintele Profesor Dragoş Stanciu, preot paroh la Parohia „Buna Vestire” Slobozia, inspector şcolar la disciplina „Religie” în cadrul Inspectoratului Şcolar General Ialomiţa și Părintele Protopop Ionuț Butu – Protopopiatul Slobozia, au fost oaspeții Penitenciarului Slobozia, pentru a sprijini demersurile educaţionale şi de reintegrare socială desfăşurate de instituţia noastră.

Cu acest prilej s-a implementat Proiectul „De vorbă cu personalităţile locale”, urmărindu-se promovarea de valori creştine şi dezvoltarea unor cunoştinţe moral-religioase, în vederea exersării şi aplicării lor în viaţa cotidiană. Contactul nemijlocit cu distinșii oaspeți, personalități care, prin efort propriu susţinut, au obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă au constituit subiecte de reflecţie, canalizând resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

Totodată, această întâlnire a avut în vedere diminuarea vulnerabilităţii psihosociale pe perioada detenției şi dezvoltarea, la persoanele aflate în custodia penitenciarului, a spiritului de empatie, stimularea creativităţii, a lucrului în echipă, a cooperării, a toleranţei şi a dorinţei de implicare în acţiuni generatoare de sentimente pozitive.

Activitatea, care s-a desfăşurat în Sala de festivităţi, a fost implementată de preotul capelan Vasile Gabriel, cu sprijinul și participarea lucrătorilor din cadrul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială și din Sectorul Pază.

Întâlnirea a avut un caracter interactiv, deţinuţii valorificând bogata experienţă didactică, pastorală și educațională a invitaților.

La această activitate au fost prezente 30 persoane private de libertate, dornice de a-şi însuşi valori morale şi sociale şi de a-şi dezvolta personalitatea umană.

A consemnat părintele Vasile Gabriel, preot capelan al Penitenciarului Slobozia

Trimite
Powered by InterChat

π 0.02145 sec - PID: 31085