175
În ziua de 07 decembrie 2017 părintele profesor Dragoş Stanciu, preot paroh la Parohia „Buna Vestire” Slobozia şi Inspector Școlar la disciplina „Religie” în cadrul Inspectoratului Şcolar General Ialomiţa a fost oaspetele Penitenciarului Slobozia pentru a sprijini demersurile educaţionale şi de reintegrare socială desfăşurate de instituţia noastră.

Cu acest prilej s-a implementat Proiectul „De vorbă cu personalităţile locale”, urmărindu-se promovarea de valori creştine şi dezvoltarea unor cunoştinţe moral-religioase, în vederea exersării şi aplicării lor în viaţa cotidiană. Contactul nemijlocit cu părintele profesor Dragoş Stanciu personalitate care, prin efort propriu susţinut, a obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă au constituit subiecte de reflecţie canalizând resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

Totodată, această întâlnire a avut în vedere diminuarea vulnerabilităţii psihosociale în perioada sărbătorilor de iarnă şi dezvoltarea, la persoanele aflate în custodia unităţii, a spiritului de empatie, stimularea creativităţii, a lucrului în echipă, a cooperării, a toleranţei şi a dorinţei de implicare în acţiuni generatoare de sentimente pozitive. Întâlnirea a avut un caracter interactiv, deţinuţii valorificând bogata experienţă didactică şi pastorală a Părintelui Profesor Dragoş Stanciu.

La această activitate au fost prezente 21 persoane private de libertate, dornice de a-şi însuşi valori morale şi sociale şi de a-şi dezvolta personalitatea umană. Activitatea, care s-a desfăşurat în Sala de Festivităţi de pe Secţia a III-a, a fost implementată de preotul capelan Vasile Gabriel, cu sprjinul lucrătorilor din cadrul Biroului de Educaţie, comisar şef Iulian Vasile şi agent tehnic Cornel Bucur.

A consemnat preot capelan Vasile Gabriel.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00866 sec - PID: 15816