28

Biserica parohiei Sinteşti gazda cercului catehetic (loco.parohia-sintesti)

Publicat în urmă cu 28 de zile, în /d/parohia-sintesti, de urziceni770

Din mila Lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor s-a desfăşurat Cercul Catehetic pentru luna Februarie, în Biserica Parohiei Sinteşti.

Într-o atmosferă caldă, părintele paroh Manea Ionel, a vorbit, celor treizeci şi unu de elevi prezenţi la întâlnirea catehetică, despre „Duminica – sărbătoarea Creştinilor”.

Părintele Ionel a spus că duminica este ziua săptămânală de odihnă și de sărbătoare religioasă a creștinilor. Duminica este mai întâi ziua în care a avut loc Învierea Domnului, cel mai mare eveniment din istoria sfântă și piatra de temelie a credinței creștine. În al doilea rând, duminică este prima zi a creației lumii, precum sublinia încă din veacul al doilea Sf. Iustin Martirul și Filosoful sau „începutul zilelor”, cum o numește Sf. Vasile cel Mare. În al treilea rând, în aceeași zi a avut loc Pogorârea Sfântului Duh peste Sfinții Apostoli și s-a întemeiat prima comunitate de credincioși, nucleul Bisericii Creștine de mai târziu.

La întâlnire au participat preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, preacucernicii preoți: Daniel – Mirel Minea, Responsabil cu catehizarea parohială, Nichita Petre, Mocanu Relu Florin, P.C Pr. Dinu Aurel, Ivan Florin, şi doamna Aura Ciuhureanu, Profesor Învăţământ Primar.

La final părintele Protoiereu a ţinut un cuvânt de încurajare si indemn de participare la Sfintele Slujbe, iar părintele paroh a oferit copiilor produse de patiserie şi răcoritoare, dar şi câte o brăţară cu sfinţi.

A consemnat Preot Minea Daniel – Mirel, Responsabil cu Catehizarea parohială

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Sintesti
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
4
pe acest site
Site-ul oficial Parohia Sintesti, cu hramul Sfantul Ierarh Nicolae, Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, din Protopopiatul Urziceni al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Sintesti
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.02103 sec - PID: 15892