285

Aniversarea Centenarului Marii Unirii la Biblioteca din Săveni

Publicat în urmă cu 7 luni, în Parohia Saveni, de
În incinta bibliotecii comunale au fost trăite clipe emoționante cu ocazia comemorării a 100 de ani de la Marea Unire. În data de 25 mai, biblioteca comunei Săveni în parteneriat cu Școala Gimnazială din aceeași localitate au desfășurat un program artistic comemorativ la care au luat parte reprezentanții bibliotecilor din comunele limitrofe, doamna primar Daniela Mariana Drăgoi, domnișara director Luminița Trifan, cei doi preoți ai parohiei Săveni, și membrele grupului "Femina", precum și elevii școlii gimnaziale.

În cadrul programului artistic au fost omagiați eroii neamului, grupul folk "Anastasis" al Parohiei Săveni a interpretat melodii patriotice. După încheierea programului cultural-artistic, a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor neamului la monumentul închinat acestora din localitate. În încheiere Pc. Pr. Toader Giorgian a vorbit celor prezenți despre importanța jertfei celor ce și-au dat viața ca noi astăzi să fim liberi.

După încheiere cei prezenți au fost invitați să se prindă într-o horă ce amintește de hora memorabilă de acum 100 de ani.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01446 sec - PID: 16826