53

„Dar pe lângă alte griji, copilăria noastră îsi creia firesc motive de bucurie și joacă. Ne făceam mingiuțe din cârpe, din păr de vacă strâns cu țesala sau din piele de oaie (un petec rotund crestat pe margine ș,i pe unde, cu un șiret se strângea într-o forma oarecum sferică mingiuța noastră umplută cu carpe). Ne făceam, după o „tehnologie” serioasă, pușcoace din lemn de soc cu dopuri de cânepă ce pocneau ca niște pistoale, ne făceam trompete din tulpină de cucută; mai jucam țurca, poarca și arșice (cu oscioare de la meii tăiați de Paște). Rar când ne fericeau părinții cu câte o jucărie, ne băteam șase copii pe ea. În această rară situație eram foarte atenți cu un frațior mai mic, mai ambițios din fire, care dacă nu-i făceam pe plac ne arunca jucărioara în privată sau în curtea vecina, în care de regula era un lan de porumb sau multe buruieni ce ne dificulta găsirea mărului discordiei. La aceste eforturi disperate de recuperare am găsit soluția împăciuitoare prin oferirea plăcerii de joacă mai întâi a celor mai mici.” (Prof Vasile Constantin- MAO)


foto: extebanf.blogspot.ro


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Plevna
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
31
pe acest site
Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Plevna
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

Formularul 230 aici

Criza contemporană a căsătoriei şi familiei aici

PIETRELE VORBESC

ANUNTURI

Hristos a Înviat!

Trimite
Powered by InterChat

π 0.02381 sec - PID: 3272