143

Remedii pastorale în sprijinul familiei creştine

Publicat în urmă cu o lună, în Parohia Plevna, de parohiaplevna

Luni, 9 aprilie 2018, preoții din Cercul pastoral nr 2 din Protopopiatul Lehliu, au participat, în Parohia Buzoeni, la slujirea liturgică din a doua zi de Paşti. La partea catehetică s-a vorbit credincioşilor despre modul concret în care conceptul traditional de familie este ispitit de duhul veacului acestuia.Criză familiei este veche şi nouă în acelaşi timp. Veche prin conţinutul ei şi nouă datorită contextului în care îşi face simţită prezenţa. Pentru că este veche, criza familiei îşi află vindecarea prin cuvântul sfânt şi ziditor al celor vechi, a Sfinților Părinți. Pentru că este nouă, criza familiei face apel la punerea în valoare a priceperii pastorale a slujitorilor, folosind instrumentele, metodele şi mijloacele puse la îndemână de Sfânta Biserică.

Între remediile pastorale care se pot identifica în sprijinul familiei creştine, pot fi amintite următoarele:

 • Vizitele pastorale, făcute, mai ales, celor care nu vin la biserică, convorbirile duhovniceşti, consilierea membrilor familiei şi antrenarea acestora în activităţile organizate de parohie.
 • Catehizarea tinerilor care doresc să se căsătorească este foarte necesară pentru ca aceştia să conştientizeze adevărata dimensiune a Tainei cununiei şi să nu se raporteze la slujba oficiată în biserică doar ca la un gest formal, care ţine mai degrabă de o tradiţie moştenită.
 • Implicarea în activităţile parohiei a copiilor, mai ales a celor afectaţi de lipsa permanentă sau temporară a părinţilor, care să includă atât activităţi spirituale, cât şi culturale, sociale sau de destindere.
 • Organizarea de pelerinaje religioase (la mănăstiri) şi social-filantropice (la azile, spitale sau orfelinate) este un prilej de a sensibiliza pe enoriaşi în cultivarea aspectelor duhovniceşti ale vieţii creştine, dar şi de a le reduce tendinţele egoiste, prin dezvoltarea comuniunii dintre oamenii singuri.
 • Preotul este chemat să încurajeze şi să ofere ca model în parohie acele familii care duc o viaţă creştină pilduitoare. Implicarea acestor familii în activităţile parohiei poate fi un imbold şi un exemplu pentru familiile care se confruntă cu unele dificultăţi.
 • Consilierea pe care preotul trebuie să o acorde femeilor înclinate să accepte avortul.
 • Ajutorarea familiilor nevoiaşe, mai ales a bătrânilor bolnavi şi singuri,
 • Cultivarea respectului pentru bătrânii din parohie.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
 • element listă 1
 • element listă 2
 • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Plevna
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
11
pe acest site
Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Plevna
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

Formularul 230 aici

Criza contemporană a căsătoriei şi familiei aici

PIETRELE VORBESC

ANUNTURI

Hristos a Înviat!

Trimite
Powered by InterChat

π 0.03439 sec - PID: 7997