26

Sănătatea şi boala- considerente duhovniceşti

Publicat în urmă cu 3 luni, în Parohia Plevna, de lehliu493
  Din punct de vedere duhovnicesc, sănătatea, potrivit multor Parinți, face parte dintre lucrurile “de mijloc”, adică cele care în sine nu sunt nici bune,nici rele, ci, “după dispoziția celui care se folosește de ele, pot fi intrebuințate și spre bine, și spre rău” (Sfântul Ioan Casian). 
   Sănătatea fizică, este adevărat, corespunde stării originare și normale a naturii umane, cea a condiției sale paradisiace, și poate fi socotită, din această pricină, un bine în sine, arată Sfântul Maxim Marturisitorul, însă, pe de alta parte, ea nu slujește la nimic omului și nu constituie pentru el un bun adevărat dacă nu este bine folosită, adică dacă nu este pusă în slujba binelui, prin împlinirea poruncilor lui Hristos și spre slava lui Dumnezeu.  
  În această perspectivă, Sfântul Vasile cel Mare scrie: “Sănătatea, ca una care, în sine, nu-i face buni pe cei care au parte de ea, nu se numară printre lucrurile bune prin însăși natura lor”. Ba, chiar ea poate fi un rău dacă-i slujește omului ca să păcătuiască sau ca să se dedea patimilor celor rele. 
  În aceeași ordine de idei, Parinții socotesc boala un rău, ea fiind o urmare a păcatului lui Adam și a lucrării diavolești în lumea supusă păcatului, și deci opusă ordinii voite de Dumnezeu atunci când a creat lumea și pe om. Însa ea nu este un rău decât pe planul naturii fizice, al trupului.

  Cu aceste învățături, alături de rugăciuni şi ungeri cu untdelemn sfințit, au fost hrăniți duhovniceşte enoriaşii ce au participat vineri, 9 martie 2018, la Taina Sfântului Maslu.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Plevna
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
11
pe acest site
Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Plevna
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

Formularul 230 aici

Criza contemporană a căsătoriei şi familiei aici

PIETRELE VORBESC

ANUNTURI

Hristos a Înviat!

Trimite
Powered by InterChat

π 0.04428 sec - PID: 30368