32

Zi de mare sărbătoare la data de 17 septembrie 2013, când se face pomenirea Sfintei Muceniţe Sofia, în parohia Măgureni-Sănduliţa, deoarece a fost prăznuit cel de-al doilea hram al bisericii parohiale pentru prima dată de la primirea arhiereştii binecuvântări de la Preasfinţitul Părinte Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi totodată această însemnată sărbătoare a fost dublată în acest an de împlinirea a zece ani de la reînfiinţarea parohiei.
      Cu acest prilej a fost săvârşită Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie de către precucernicul preot paroh Miroş Gheorghe, alături de un sobor de preoţi din care au făcut parte precucernicul preot Cotu Emil de la parohia Valea Presnei, precucernicul preot Grigore Eugen de la parohia Coţofanca, precucernicul preot Straton Georgian de la parohia Săruleşti Sat şi precucernicul părinte Dumitraşcu Adrian de la parohia Tămădău Mic.
       Cuvântul de învăţătură a fost rostit de precucernicul preot Cotu Emil care le-a vorbit credincioşilor despre viaţa Sfintei Muceniţe Sofia şi a celor trei fiice ale sale Pistis, Agapis şi Elpis. El a îndemnat în acelaşi timp pe credincioşii aflaţi la slujbă să ducă o viaţă curată şi plină de Duh Sfânt precum cea a Sfintei Muceniţe Sofia.
      Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba parastasului pentru ctitori, atât ai vechii biserici, precum şi a celei noi. La sfârşitul slujbei precucernicul preot Miroş Gheorghe a mulţumit lui Dumnezeu, preoţilor şi credincioşilor. Toţi cei prezenţi la slujbă au primit câte un pachet din partea parohiei.
A consemnat preacucernicul preot Miroş Gheorghe.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Magureni Sandulita
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
13
pe acest site
Site-ul oficial Parohia Măgureni-Sănduliţa, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din Protopopiatul Lehliu al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Magureni Sandulita
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01864 sec - PID: 8370