9

Grupul de cateheză al Parohiei Ceacu în pelerinaj (loco.parohia-ceacu)

Publicat în urmă cu 3 ani, în /d/parohia-ceacu, de calarasi419

În dimineața zilei de 28 august, copiii din Cercul de cateheză al Parohiei “Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ – Ceacu din Protopopiatul Călărași, au plecat în pelerinaj către Mânăstirile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Împreună cu părintele paroh, au vizitat Mănăstirea Tăriceni, unde Preacuviosul Părinte Porfirie le-a vorbit despre Sfânta Mănăstire și despre viața monahilor. Am plecat bucuroși către Mănăstirea Libertatea, unde ne așteptau Maica Daria și Preacuviosul Părinte Juvenalie, care ne-au prezentat istoricul Mănăstirii și frumusețile unei obști de maici.

De acolo, ne-am îndreptat către Mănăstirea Sfânta Cruce-Coslogeni, unde Preacuviosul Părinte Eftimie le-a arătat copiilor Sfânta Cruce de piatră din Paraclisul Mânăstirii, vorbindu-le și despre minunile care s-au săvârșit aici.

Părăsind Sfânta Mănăstire ne-am îndreptat către orașul Slobozia, unde ne-am închinat la moaștele sfinților din Mănăstirea Sfinții Voievozi, primind îndrumări de la Părintele Nectarie și binecuvântări din partea Preacuviosului Părinte Arhimandrit Rafail, Starețul Mănăstirii, copiii au aflat astfel de unde provine numele de Slobozia și cum Sfânta Mănăstire a supraviețuit trecerii nemiloase ale timpului.

Următoarea Mănăstire pe lista noastră a fost Shitul Sfântul Gheorghe-Amara, unde copiii au fost întâmpinați de Preacuviosul Părinte Grigore care le-a arătat biserica, paraclisul dar și ferma mânăstirii, dăruindu-le și câte o icoană cu Sfinții ale căror moaște se găsesc în biserica Mănăstirii Sfinții Voievozi.

Îndreptându-ne spre casă am vizitat și Catedrala Înălțarea Domnului din Slobozia unde se săvârșea Slujba Vecerniei, copiii închinându-se la racla cu sfintele moaște din incinta Catedralei, bucurându-se și de frumusețea parcului din vecinătatea Catedralei. În jurul orei 19 am revenit pe meleagurile Ceacovene, copiii întorcându-se plini de entuziasm și bucurie, dornici fiind pentru un nou popas duhovnicesc și de o nouă revedere.

A consemnat preot paroh Rafael-Florian BIRTAȘU.

 

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Ceacu
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
13
pe acest site
Site-ul oficial Parohia Ceacu, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din Protopopiatul Calarasi al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Ceacu
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.02702 sec - PID: 21976