1774

Târnosirea bisericii parohiale „Adormirea Maicii Domnului” din Păltiniș

Publicat în urmă cu o lună, în Paltinis, de

Miercuri, 17 octombrie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de sfințire (târnosire) a bisericii parohiale cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului” din comuna Păltiniș, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernicii părinți consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, un sobor de preoți şi diaconi și toți preoții din Protopopiatul Slobozia.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți şi diaconi a înconjurat lăcașul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea veșmântului pictural și a catapetesmei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

În cuvântul de învățătura, Preasfinția Sa a vorbit de minunea de la scăldătoarea Vitezda unde Mântuitorul a vindecat un om paralizat ce de 38 de ani aștepta minunea vindecării sale. La întrebarea Mântuitorului dacă vrea să se facă sănătos, el a răspuns că nu are om care să-l arunce în scăldătoare. Și Mântuitorul, cu dragostea Sa de oameni, L-a vindecat.

Și această comunitate parohială a așteptat mulți ani până când s-au găsit oamenii dăruiți de Dumnezeu care să ridice această biserică. Ne bucurăm că am putut să o sfințim astăzi și mulțumesc tuturor preoților și comunităților parohiale din Protopopiatul Slobozia, care alătur de Centrul Eparhial au făcut posibilă sfânta slujbă de astăzi prin finalizarea lucrărilor Casei lui Dumnezeu, Sfânta Biserică.

A urmat slujba Vecerniei și Sfântul Maslu. 


Trimite
Powered by InterChat

π 0.00976 sec - PID: 26078