449

Parohia OGORU- Chemare la rugăciune în ritmuri de toacă

Publicat în urmă cu 5 luni, în Ogoru, de

               Optsprezece copii cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani au participat la a treia ediție a Concursului de toacă „Veniți, creștini, la rugăciune” desfășurat în Parohia „Sf. Spiridon” Ogoru în ziua prăznuirii Pogorârii Sfântului Duh.

           Organizat inițial numai pentru copiii Parohiei Ogoru, Concursul de toacă – inedit pentru zona Lehliu-Gară, a atras atenția copiilor din localitățile învecinate, astfel că în ajunul concursului s-au înscris copii din localitățile Dor-Mărunt și Valea Presnei. Astfel, preoții: Zamfira Ion de la parohia Dor-Mărunt II, Staicu Sorin-Ioan de la parohia Dor-Mărunt Gară și Cotu Emil-Călin de la parohia Valea Presnei au îndrumat și însoțit la concurs copii din parohiile sfințiilor lor.

           Sub caldele priviri ale părinților și bunicilor lor, copii s-au întrecut în ritmuri de toacă pe două categorii: băieți și fete . Îndrumate de doamna preoteasă Mihaela Andrei, fetele participante la concurs au susținut un mini-recital de cântece populare și de joc.    

           Juriul, alcătuit din ieromonahul Hristofor și fratele Viorel viețuitori în obștea mănăstirii Balaciu, a acordat premii în valoare de 1200 de lei.

           La finalul Concursului de toacă, Părintele Paroh Cornel-Vasilică Andrei a transmis un gând de nădejde celor prezenți: „Alături de copiii din parohia Ogoru, ne bucurăm, în această frumoasă zi de Duminică, de prezența numeroasă a colegilor și a prietenilor acestora, din Dor-Mărunt și Valea Presnei și vă mărturisim că suntem încrezători că, în zona noastră, multe suflete tinere vor gusta și vor vedea că bun este Domnul (Ps. 33,8) nu printr-un răspuns la o chemare, ci tocmai prin acest duhovnicesc mod de a chema la rugăciune”.

A consemnat Andrei Mihaela!

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01217 sec - PID: 32116