221

Sfântul Spiridon, ocrotitorul localității Ogoru

Publicat în urmă cu un an, în Ogoru, de
Luni, 12 decembrie 2016, ziua de prăznuire a Sfântului Spiridon, a fost prilej de bucurie pentru locuitorii satului Ogoru din județul Călărași.

Cu această ocazie, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de paisprezece preoți sub protia preacucernicului părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu.

În cuvântul de învățătură rostit de preacucernicul părinte Bujoi Ioan de la parohia „Înălțarea Domnului” din municipiul Brăila, oamenii au aflat despre minunile Sfântului Spiridon al Trimitundei, înțelegând totodată legătura dintre acestea cu troparul sfântului.

La momentul cuvenit, părintele protopop Mihail a dorit să sublinieze importanța implicării comunității în organizarea acestui eveniment prin prezenta numeroasă la Sfânta Liturghie și prin grija față de biserică de care a dat dovadă.

La final, părintele paroh, Andrei Cornel Vasilică, a mulțumit Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru binecuvântarea acestei comuniuni Euharistice, părintelui protopop, soborului de preoți, reprezentanților autorității locale prezenți la slujba de hram și credincioșilor care cu bucurie s-au implicat spre cinstirea Sfântului Ierarh Spiridon.

A consemnat preot paroh Andrei Cornel Vasilică, al parohiei Ogoru.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00901 sec - PID: 15008