39

Duminică 25 martie 2018, grupul catehetic din Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Călărași, a participat împreună cu Preotul paroh Badea Alexandru Alin, Pr, Grigoriu Adrian și profesor Dumitru Maria Afrodita, la o prezentare ce a cuprins principalele etape și evenimente ce au dus la Mare Unire de la 1918. Participantii au putut urmări o prezentare multimedia susținută de dna Topârceanu Anișoara, muzeograf în cadrul Secției de Arheologie și Tezaur a Muzeului Dunării de Jos - Călărași.

Tema prezentării a fost “2018 Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918, Anul omagial al unitătii de credință și de neam”. Prezentarea s-a înscris în cadrul evenimentelor prilejuite de organizarea Concursului National Literar - Artistic “Unirea: libertate și unitate”, organizat cu binecuvantarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, în perioada 21 noiembrie 2017 - 21 mai 2018.

Au fost punctate pe scurt, în cadrul acestei prezentări, momentele importante ce au dus la făurirea Marii Uniri din 1918 începând cu Unirea vremelnică a lui Mihai Vitezul 1600, urmată de Revoluțiile din Țările Române 1848, Mica Unire de la 1859 și încheindu-se cu Marea Unire de la 1918. O importanță deosebită a fost dată prezentării personalităților ce s-au remarcat în evenimentele premergătoare Marii Uniri de la 1918 și anume: Eremia Grigorescu, Alexandru Averescu, Ion I. C. Brătianu, Constatin Stere, Vasile Goldiș, Iancu Flondor și Nicolae Titulescu. De 2018 Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918 asemeni s-a pus accent și pe participarea unor preoți la evenimentele de la 1918 precum: Ioan Papp, Belizarie Popescu, Petru Cosac și Pimen Georgescu Mitropolitul Moldovei cunoscut și sub numele de Mitropolitul Razboiului.

Prin acest eveniment s-a încercat familiarizarea copiilor cu evenimentele de la 1918 pentru ai ajuta în redactarea eseurilor cu care vor participa la concursul organizat de Patriarhia Română.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul - Călăraşi
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
3
pe acest site
Site-ul oficial Parohia Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul - Călăraşi, cu hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, din Protopopiatul Calarasi al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul - Călăraşi
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01617 sec - PID: 17088