165

Acțiune de VOLUNTARIAT în Parohia Mărculești

Publicat în urmă cu 2 luni, în Marculesti, de

Școala Gimnazială ,,Al. Rădulescu” din comuna ialomițeană Mărculești are o vechime de peste 100 de ani, iar până săptămâna aceasta, aspectul ei nu era foarte primitor pentru elevii care învățau acolo.

Astfel, în data de 30 august 2018, în pragul noului an școlar, timp de o zi, echipa Fundației Vodafone numărând 17 voluntari, alături de 8 voluntari ai Asociației Samarineni în comunitate, în cadrul parteneriatului Parohia Mărculești, Asociația „Samarineni în comunitate, Școală și Primărie” și-au unit forțele pentru a oferi o nouă înfățișare unei săli de clasă din această școală unde se vor desfășura activitățile SDS (Școală după Școală) 2018-2019 înainte de a suna primul clopoțel din noul an școlar.

La final, sala de clasă și grupul sanitar au căpătat o nouă imagine, devenind un loc prietenos pentru copii, dotat modern și pregătit să le ofere acestora condiții adecvate desfășurării orelor SDS.

Activitatea de reamenajare a început cu o săptămână înainte, timp în care autoritățile locale au realizat lucrările de pregătire a sălii de clasă: scoatere lambriu și parchet uzat. Lucrările, care au continuat și s-au finalizat în ziua de activitate intensă, au cuprins: Zugrăvire și igienizare o sală de clasă (spațiu activități SDS pentru copii) – zugrăvire, curățenie, șters geamuri și tâmplărie, vopsit bănci, înlocuit lambriu și parchet. Zugrăvire și igienizare Grup Sanitar.

Pe parcursul zilei, cei 17 voluntari au dat dovadă de dăruire și au urmat cu atenție planul de lucru pentru a se asigura că lucrarea se va termina în timp util și rezultatele vor fi cele așteptate.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.0121 sec - PID: 16309