50

În ajunul praznicului Rusaliilor, cubinecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu s-asăvârșit slujba de priveghere la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” dinSlobozia.

A doua zi, Duminică, 4 iunie 2017, zi în care creştinii ortodocşiprăznuiesc „Cincizecimea” sau „Pogorârea Sfântului Duh”, Preasfinţitul PărinteEpiscop Vincențiu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat SfântaLiturghie Arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată şi o slujbăspecială, numită Vecernia plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostiteşapte rugăciuni, şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilorde foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilorprezenţi, Preasfinţia Sa a explicat însemnătatea marelui praznic al PogorâriiDuhului Sfânt, ziua venirii în lume, într-un chip nou, a Duhului Sfinţitor, rodal Jertfei şi Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca toţi oamenii,care cred în Hristos, să se poată bucura de darurile Sale, în Biserica pe careMântuitorul a întemeiat-o în această zi.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezențila slujbă.

Evenimentul a fost transmis live pe internet prin Agențiade Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Mânăstirea Slobozia - Sfinții Voievozi
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
10
pe acest site
Site-ul oficial Manastirea Sfintii Voievozi, din Protopopiatul Slobozia al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Mânăstirea Slobozia - Sfinții Voievozi
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.02178 sec - PID: 30279