19

MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul? (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Fatarnicule, ce iubesti? Sfantul sau darul?
- Iubesc sfantul...

Mos Nicolae - Perioada darurilor Sfantului Nicolae...


- Te-ai gandit vreodata: ce iubesti si ce te bucura cel mai mult, de fapt? Iubesti sfantul? Te bucura sfantul, sau iubesti darul?
- Cred ca, corect ar fi sa raspund: Iubesc sfantul!
- Dar, corect ar fi sa fii, macar pentru un moment, sincer cu tine. Fatarnicule, iubesti de fapt darul! Caci darul te bucura si darul sfantului este roada acestuia si rod al iubirii sale. Doar prin acest dar, un om ca si noi a ajuns sa fie cinstit, astazi, in randul celor mai mari sfinti. Fiindca acest om simplu a vrut sa daruiasca iubire. Iar aceasta iubire era Insusi Dumnezeu. Darul Sfantului Duh a fost lasat sa lucreze in modul cel mai vizibil, intr-un simplu om. 
Iubesti, deci, omul? Nu! Iubesti darul omului, iar acest dar, este chiar iubirea, iar Iubirea este Insusi Dumnezeu. Dumnezeu este iubire, iar sfantul a fost si ramane acel om devenit, pentru vesnicie, om al lui Dumnezeu; omul care, prin taierea voii sale, a stiut sa se supuna - si nu sa se opuna, asemenea noua - vointei lui Dumnezeu: din iubirea si in numele iubirii Sale fata de oameni.
Iar astfel, un om ca si tine, devine omul Iubirii. Recunoaste, macar o data, sincer, ca iubesti darul! Iubeste darul, iar pentru asta vei iubi cu adevarat si mai mult omul sfant, prin care iti vine darul, pentru ca, de fapt, bucuria ta este iubirea lui, iar ceea ce a iubit si iubeste el cel mai mult, e doar bucuria ta. Prin ea, te bucura chiar Dumnezeu...

Daca, pana astazi, cu fiecare ocazie in care primeai un dar, il mai puteai banui pe cel care iti aducea darul, ca ar putea urmari ceva in mod interesat (un schimb, un avantaj, sau altele asemenea), darul de astazi l-ai primit pur si simplu fiindca e vremea cinstirii unui sfant al Iubirii: Sfantul Nicolae.

Caci, daca acesta nu ar fi existat si n-ar fi marturisit, prin iubirea sa, Iubirea lui Dumnezeu, astazi bucuria ta... lipsea. Mos Nicolae exista si impartaseste, dincolo de timp, in continuare... Iubirea. Dumnezeu lucreaza prin oameni ca tine, iar de acum ar trebui sa tii minte asta: Cineva, de Undeva, ti-a daruit din nou ceva, doar fiindca El, cu adevarat, te iubeste. Iar singurul Sau interes, va ramane, permanent, indiferent de vointa ta: vesnicia bucuriei tale.

"Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire". 

"Şi noi am cunoscut şi am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el". (Sf. Apostol Ioan: prima scrisoare soboniceasca - 4; 8 si 16)

Autor: KSLCatalin
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
138
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07695 sec - PID: 12250