16

In aceste zile, credinciosii din partea de nord a Capitalei se bucura de un mare privilegiu: Moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina se afla, spre inchinare, in trei dintre lacasurile din aceasta zona a Bucurestiului:

  • Paraclisul Sfanta Ecaterina, aflat in spatele Manastirii Casin (unde se afla permanent o particica din sfintele moaste, apartinand bisericii, intr-o mica racla speciala, alaturi de o particica din Moastele Sfantului Ierarh Nectarie);
  • Biserica Belvedere "Sfanta Ecaterina" , din zona "Regie" (in spatele caminelor studentesti ale Universitatii Politehnica - spre cartierul Crangasi, o particica din sfintele moaste aflandu-se asezata in icoana mare a Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, care se gaseste permanent in aceasta biserica);
  • si in... Biserica Podeanu Bucuresti, acolo unde o particica din sfintele moaste ale Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, cat si o alta partica din moastele Sfintei Mari Mucenite Irina, au poposit deja si se vor afla spre inchinare incepand de astazi (joi, 24 noiembrie 2016) si pana in ziua de duminica, inclusiv, alaturi de Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul si de o particica din Lemnul Sfintei Cruci.
"Deja de astazi, la primele ore ale diminetii, atunci cand in Biserica Podeanu a inceput Slujba Sfintei Liturghiii (ora 6:00 - click aici), pe care o savarsim zilnic in acest sfant Post al Nasterii Domnului, credinciosii s-au putut inchina la Sfintele Moaste ale celor doua Sfinte Mari Mucenite: Ecaterina si Irina" - ne-a marturisit parintele paroh Stavrofor Vasile Ailioaei.

"Acestea se afla spre inchinare langa racla care adaposteste Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul si o particica din Lemnul Sfintei Cruci pe Care a fost Rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos, urmand sa ramana aici pana in ziua de duminica, inclusiv".

Sfanta Mare Mucenita Ecaterina este serbata in Biserica Ortodoxa, in mod aparte in ziua de 25 noiembrie, odata cu Sfantul Mare Mucenic Mercurie (in Bucuresti, o particica din moastele Sfantului Mucenic Mercurie se afla, spre inchinare, in Biserica Sfantul Mercurie din cartierul Titan). In aceeasi zi se incheie, de asemenea, si perioada inchinata Praznicului Intrarii in biserica a Maicii Domnului (odovania sarbatorii) - conform calendarului bisericesc.

IMPORTANT: In ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, vineri, 25 noiembrie 2016, Slujba Sfintei Liturghii va fi transmisa in direct, video, din Biserica Podeanu - Bucuresti, incepand cu ora 6:00 a diminetii (pana in jurul orei 8:00, cand aceasta va fi urmata de savarsirea Tainei Sfantului Maslu). Transmisiunea in direct va putea fi urmarita in urmatoarele pagini web:
de unde va fi preluata si in paginile web:
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
85
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09409 sec - PID: 6337