18

Pr. Gheorge Calciu-Dumitreasa - 10 ani de nemurire (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Aseară, 21 noiembrie 2016, de la ora 16:30, la Biblioteca Judeteană Ion Heliade Rădulescu, din Targoviste, a fost organizat, de către Asociația Literata, un eveniment dedicat Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, intitulat: „10 ani de nemurire - Pr. Gheorge Calciu".


Evenimentul, început cu o rugăciune, a marcat împlinirea a 10 ani de la trecerea la Domnul a părintelui, înmormântat la Mănăstirea Petru Vodă.

Cătălin Dumitru, președintele Asociației Literata, a evocat principalele evenimente din viața părintelui Gheorghe Calciu, după care a dat cuvântul invitatului serii, părintele Gheorghe Drăghci, preot la parohia Runcu și profesor la Seminarul Teologic din Târgoviște.

Părintele Gheorghe Drăghici a fost elevul părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, la Seminarul Teologic din București, între anii 1974-1979, avându-l chiar diriginte la clasa sa. Portretul duhovnicesc al Părintelui Gheorghe Calciu întipărit în inima tânărului elev Gheorghe Drăghici, a fost unul emoționant, părintele Drăghici evocând, între altele, și seria celor "Șapte cuvinte către tineri", la audierea cărora a participat personal, alături de tineri din acea perioadă, înfruntând presiunile comuniste și ale securității, cu sete de adevăr și credință, cu iubire pentru profesorul lor drag.

Frumusețea relației profesor-elev a fost subliniată de faptul că, și după plecarea sa în SUA, de la biserica la care slujea acolo, a continuat să îi trimită fostului său elev buletine cu predicile sale. Părintele Drăghici a promis că aceste amintiri legate de Părintele Gheorghe Calciu vor fi așezate într-un volum, în viitorul apropiat.

Seara a continuat emoționant, cu versurile poetului Radu Gyr, recitate de actrița Camelia Varga, de la Teatrul Toni Bulandra din Târgoviște, sau puse pe muzică de grupul Basarabii din Pucioasa.

Participanții au urmărit, apoi, documentarul „7 Cuvinte - povestea unui biruitor, pr. Gheorghe Calciu".

Articol si foto, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de voluntar: Maria Popescu
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
129
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0831 sec - PID: 15845