16

Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani, ocupat de extremistii evrei (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

În dimineața zilei de marți, 8 noiembrie 2016, la Sărbătoarea Sfantului Dimitrie (c. Iul.), coloniștii israelieni, membrii ai organizatiei de extrema-dreapta Ateret Cohanim, care are ca obiectiv eliminarea tuturor elementelor non-evreiesti din Tara Sfanta, au distrus acoperișul și au spart intrarea in Metocul Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani. Metocul este situat chiar în fața Bisericii Învierii din orașul vechi al Ierusalimului. 


Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani: incercare a extremistilor evrei, de confiscare a manastirii


Grupul este acelasi cu cel care a incercat, de asemenea, să-și însușească un loc care aparținea Patriarhiei Ortodoxe, de pe lângă Biserica Învierii, în anul 1991.

Mitropolitul Isychios de Capitolias, Arhiepiscopii Aristarh de Constantin și Isidor de Heliopolis, care l-au insotit pe Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, au protestat foarte puternic împotriva acestei încălcări, in fata politiei si justitiei Statului Israel, in vederea apararii bisericilor din Ierusalim.

Poliția israeliană, în colaborare cu Patriarhia, i-a obligat pe coloniști să evacueze spatiul, iar a doua zi, evacuarea a fost confirmată printr-un ordin judecătoresc.

În dimineața zilei de miercuri, 9 noiembrie, Patriarhul Teofil, însoțit de Consulul Greciei, Christos Sofianopoulos, și de episcopii menționați mai sus, în cadrul unei întâlniri cu poliția israeliană, le-au solicitat consilierilor juridici ai celor două părți sa lucreze împreună pentru restabilirea condițiilor care să asigure o protejare mai buna a altarelor, impotriva unor astfel de încălcări.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
120
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08147 sec - PID: 15752