7
(Foto: RBTH)
Un portret al Sfantului Tar Nicolae al II-lea a fost descoperit în timpul restaurării unui tablou de dimensiuni mari al a liderului Revoluției rusesti din octombrie 1917, Vladimir Lenin.

Descoperire: Vladimir Lenin, pictat peste Tarul Sfant Nicolae al II-lea


Tabloul a ramas "ascuns" pentru ultimii 90 de ani, sub o vopsea pe baza de apa, in partea din dos a panzei folosite de artistul sovietic Vladislav Izmailovich pentru portretul lui Lenin.

Descoperirea apartine restauratorilor Academiei de Arta si Industrie Stieglitz din Sankt-Petersburg, care a imprumutat portretul de la Muzeul Rus, in vederea restaurarii, începând cu anul 2013. Operele recuperate ale celor doi artiști vor fi prezentate in Sankt Petersburg, la Muzeul de Arte Aplicate, pe 30 noiembrie 2016.

"Portretele cu doua fețe, pictate de diferiți artiști sub diferite regimuri politice, reprezinta un fenomen unic, fara a exista vreo paralelă istorică", a declarat serviciul de presă al Academiei, pentru RBTH.

Istoria portretului "dublu" a început în 1896, când artistul Ilia Galkin, care a reprezentat familia regală de multe ori, a creat un portret mare si ceremonial al Tarului Nicolae al II-lea. Pictura a fost vernisata in anul incoronarii monarhului.

După Revoluția din 1917, clădirea Scolii de Comerț, in care se aflase portretul in cauza, a fost transformată într-o școală normală, iar în 1924, după moartea lui Lenin, experții speculează că Vladislav Izmailovich a acoperit portretul Tarului cu mai multe straturi de vopsea și apoi l-a ilustrat pe liderul revoluționar pe spate.

Lenin, stand în picioare pe un trotuar, a fost atârnat în același loc în sala de ședințe. Pictura atârna acolo de aproape un secol, până când administrația școlii a decis să trimită portretul, care a fost deteriorat în timpul erei sovietice, pentru restaurare.

"In partea de jos a pânzei, au fost descoperite numeroase găuri mici, probabil făcute de unele baionete din timpul Revoluției", a declarat serviciul de presă al Academiei.

"Este de remarcat faptul că un examen cu raze X asupra pânzei a constatat că atat capul lui Lenin, cat si cel al tarului, se aflau aproape in aceeasi pozitie".
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
47
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02863 sec - PID: 21200