12

Arhitectura remarcabila: o noua biserica in Muntenegru (foto) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O noua biserica, in cinstea Sfantului Atinoghen, a fost tarnosita in Vucji Dol - Muntenegru. Biserica Sfantul Atinoghen a fost tarnosita pe 29 octombrie 2016.


In articolul de fata, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va prezinta mai multe fotografii cu acest sfant lacas ortodox, pornind de la un articol-semnal al redactorilor revistei Market Biz, designeri preocupati de "arhitectura mai putin obisnuita a invelitorii turlelor noii biserici" (vezi foto). 

Biserica a fost sfintita de ÎPS Amfilohije, Arhiepiscop de Cetinje și Mitropolit de Muntenegru și Littoral; Episcopii Grigorie de Zahumlje-Herțegovina, Iaonichie de Budimlje-Niksic, Chiril de Dioclea și Episcopul retras Atanasie de Zahumlje-Niksic. 

Noua biserică a fost construită în memoria eroilor Bătăliei de la Vucedol, care si-au vărsat sângele pentru Sfanta Cruce și libertatea de aur, pentru eliberarea poporului sârb.

În timpul Liturghiei au fost comemorati, de asemenea, Regele Nicolae al Muntenegrului și soldații care au câștigat victoria semnificativa de la Vucji Dol. Cei 140 de ani de la Bătălia glorioasă de la Vucji Dol au fost marcati, in aceste zile, prin mai multe evenimente organizate de Episcopiile de Budimlje-Niksic și Zahumlje-Herțegovina.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
138
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.12062 sec - PID: 15866