26

Mesaj al Pr. Necula, catre tinerii din Targoviste (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

„Tinerețea în Hristos și în Biserică" a fost tema întâlnirii de aseara, dintre târgovișteni și pr. conf. dr. Constantin Necula. 

Organizată de ASCOR Filiala Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, seara duhovnicească a fost găzduită la Clubul Studenților, din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, cu contribuția directă a conf. dr. Ion Marian Croitoru.

Parintele Constantin Necula, in Targoviste: conferinta cu tinerii


Sala arhiplină a demonstrat că Părintele profesor Necula le era deja cunoscut târgoviștenilor, care l-au așteptat și l-au primit cu dragoste. Într-o atmosferă pe care chiar părintele profesor a numit-o „de poveste", prin bucuria de a fi împreună, de a ne împărtăși unii altora însetați de Hristos, cei prezenți l-au ascultat pe părintele profesor și apoi i-au adresat întrebări.

Părintele profesor le-a transmis tinerilor mesajul pretuirii vietii și al trairii cu discernământ, formuland o serie de recomandari:
- A fi tânăr în Hristos, a fi creștin, înseamnă a nu fi orgolios! Deschideți ochii si-L vedeti pe Hristos, pe Care-L aveți la îndemână!;
- Să știi să ierți, să știi să-ti ceri iertare!;
- Lasa-ți părinții să-ti fie părinți! Termina cu ifosele!
- Nu fii slugarnic! Chiar și lui Hristos, cereți-I cu demnitate, cu bucurie! Lui I se cuvine toată slava, iar celorlalți respect!

- Fii bucuros de Hristos, vorbeste-le celorlalți cu destindere și cu calm! Fără Hristos și fara Biserică, suntem doar suflete pierdute.
- Zidirea „bisericii din inima noastră" presupune răbdare și discernământ, de aceea recomandarea este „cauta-ți un duhovnic". Excesul de zel nu e întotdeauna folositor.

- Prietenul adevărat este acela care te apără pe tine de tine însuți. Mergeți către oamenii care au curajul să vă spună adevărul!

- Puneți-vă întrebări! Credința nu înseamnă muțenie absurdă! Când puțina-credință rodește, cereți-I lui Hristos să vă dăruiască mai multă dragoste!

Constantin Necula, in Targoviste: conferinta cu tinerii


Părintele profesor a atins sufletele celor prezenți, prin modul personal, apropiat, în care a vorbit, sala lăsandu-se cucerită de sinceritatea și dragostea cu care le-a răspuns celor prezenti, subliniind problema orei de religie și importanța ei, problematica familiei creștine, a demnității naționale.

Dupa cum a afirmat chiar si invitatul serii - „plinătatea dragostei se plinește când stăm împreună" - seara duhovnicească s-a dovedit a fi un moment de trăire a plinătății dragostei, căci mai mult de trei ore s-au scurs ca și când ar fi fost doar câteva clipe, învățând să fim „tineri în Hristos și în Biserică".

Conferinta Parintelui Conf. Univ. Dr. Constantin Necula desfasurata aseara in Targoviste, intitulata "Tineretea in Hristos si in Biserica", a inceput la ora 17:30. Intrarea a fost libera.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
109
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0962 sec - PID: 30922