4

Cei doi mitropoliti ortodocsi rapiti sunt in viata (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Conform unor informatii recente, cei doi episcopi sirieni răpiți în apropierea orașului nordic al Siriei, Alep, în 2013, sunt înca in viață, aflandu-se în orașul Raqqa, ocupat de grupul militant Daesh.


Cei doi mitropoliti ortodocsi rapiti sunt in viata


O declaratie in acest sens a facuta, in ultimele ore, de maica superioară a Mănăstirii Sfantul Iacob, situata în orașul sirian de vest Qarah.

Sputnik aminteste, intr-un raport pe aceasta tema ca in 2013 militanții i-au capturat pe Mitropolitul grec-ortodox de Alep, Paul Yazidzhi, și pe Mitropolitul ortodox-siriac de Alep, John Ibrahim (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In decembrie 2015, aparusera, insa, mai multe rapoarte privind executarea acestora (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

"Am primit informații din sursele noastre, că acestia se afla în Raqqa, și suntem îngrijorați pentru viața lor. Ne rugăm pentru eliberarea lor înainte de atacul final asupra Raqqa", a spus Maica Agnes Mariam Salib, la o conferință de presă.

Ea a adăugat, că numeroși membri ai comunității creștine, de asemenea, se roagă pentru eliberarea celor doi episcopi. Protestele sociale împotriva Damascului, din 2011, s-au transformat într-un război civil prelungit, în națiunea din Orientul Mijlociu, care a dus deja la pierderea a mii de vieți omenesti.

Conflictul se caracterizează și prin intensificarea activităților diferitelor grupuri islamiste radicale, cum ar fi Daesh (scos în afara legii în mai multe țări, printre care Rusia și Statele Unite) care a câștigat notorietate la capitolul răpirii și uciderii creștinilor.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
48
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03137 sec - PID: 21200