84

Cu prilejul lucrărilor în curs de desfășurare la Altarul Sfântului Mormânt din Tara Sfanta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), cercetatorii au scos la lumina, pentru prima dată de secole, piatra originală din Sfantul Mormant, locul in care Hristos a fost asezat.

Piatra Sfantului Mormant a fost dezvelita, dupa secole


În jurul Altarului Sfântului Mormânt, emoția a atins cote maxime, în seara zilei de 26 octombrie 2016. In aceasta zi, ușile Bisericii Învierii, centrul Creștinismului, aflata in inima Orașului Vechi al Ierusalimului, au fost închise mai devreme. 

La scurt timp dupa aceea, reprezentanții diferitelor credințe care administreaza Sfântul Mormânt au fost invitați să participe la un eveniment care nu a mai avut loc din anul 1810.

Ca parte a restaurării în curs de desfășurare, membrii misiunii echipei științifice din Grecia au dat la o parte dala din marmura alba care acopera, in interiorul Anasthasis, piatra originala a Mormântului lui Hristos - informeaza La Croix.

"Pentru a proceda la injectarea de mortar, necesara in cadrul lucrarilor, a trebuit să verificam că Mormântul este protejat în mod adecvat", a declarat, pentru publicatia frantuzeasca La Croix, preotul franciscan Eugenio Alliata, profesor de arheologie, specialist in probleme legate de Sfantul Mormant, cu reședința în Ierusalim.

Lespedea din piatra de pe Sfantul Mormant a fost dezvelita, dupa secole: emotii maxime


Patriarhul Grec-Ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea, si Custodele Țării Sfinte, Francesco Patton, reprezentanții Patriarhiei Latine și călugării copti, preoții armeni și alți membri ai celor șase comunități crestine au fost prezenți să asiste la acest moment, in fata Pietrei Sfantului Mormant.

"Este un eveniment care are la 200 de ani", subliniază preotul Alliata. Ultima oara s-a intamplat după incendiul din 1808, care a distrus Mormântul".

Potrivit experților, această piatră este acoperita cu marmura cel putin din anul 1555, sau poate chiar mai de demult. Dezvelirea pietrei Sfantului Mormant este o mare oportunitate pentru oamenii de știință, care pot studia acest sit, locul din care Iisus a Inviat.

Piatra Sfantului Mormant a fost dezvelita. National Geographic surprinde evenimentul inedit


Potrivit National Geographic, care a acoperit in exclusivitate evenimentul, analiza pietrei "va oferi o perspectiva asupra formei originale a Mormântului si, totodata, a modulului în care starea lui a evoluat (...), de la identificarea sa de către Sfanta Elena, mama Sfantului Constantin, în anul 326 dupa Hristos".

"Suntem într-un moment critic al lucrării la Altar", a declarat Antonia Maropoulou, om de știință responsabil cu restaurarea. 
"Tehnicile pe care le folosim pentru acest monument unic le va permite oamenilor să vada cercetarile noastre, ca și cand ei înșiși s-ar fi aflat în Mormântul lui Hristos".
Acum poti aceesa si: EXCLUSIV - imagini din Sfantul Mormant, surprinse la dezvelirea lespedei de piatra (video), dand click aici!

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
37
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.096 sec - PID: 804