33

Câștigătorul Marelui Premiu al celui de-al XIV-lea Festival de film ortodox "Pokrov" ("Sfantul Acoperamant") din acest an, care a avut loc la Kiev, este filmul regizorului rus Nikolai Dostal: "Călugărul și demonul" (vezi aici).

CALUGARUL SI DEMONUL castiga Marele Premiu al Festivalului de film ortodox Pokrov 2016


56 de filme de animație, documentare și filme de lung metraj din Ucraina, Rusia, Belarus, Georgia și Polonia au candidat pentru cele mai mari premii ale Festivalului. Juriul care a ales câștigătorii a fost format din regizori de film, scenariști, producători, actori și preoți.

Motto-ul festivalului din acest an a fost extras din Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov: Credinţa fără de fapte, moartă este (2:26).

În filmul "Calugarul si demonul", bazat pe scenariul lui Iuri Arabov, un nou călugăr, pe nume Ivan Semionovici Shaposhnikov, isi face aparitia intr-o mănăstire. Dar, împreună cu el, soseste aici si un demon cu numele Legiune (așa cum i s-a prezentat lui Ivan). Legiune l-a ales pe Ivan drept obiect al muncii sale diabolice, ispitindu-l în orice mod posibil, pentru a se abate de la calea pe care a ales-o, de slujire a lui Dumnezeu. Dar, cu cat mai puternică era ispita, cu atat mai puternică devenea tăria duhovnicească a călugărului.

Gheorghi Fetisov și Timofei Tribuntsev au jucat in rolurile principale. Bugetul filmului a fost de 120 de milioane de ruble, din care 50 de milioane de ruble au fost alocate de Ministerul Culturii Federației Ruse.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
139
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09183 sec - PID: 15975