12

Anul viitor, locuitorii din Banstol, un mic oraș din Serbia, vor construi o nouă biserică, despre care sustin ca, deși ar fi inchinata din punct de vedere ortodox oficial Sfintei Maria Magdalena, este, de fapt construita in onoarea Presedintelui rus Vladimir Putin, informeaza Agentia de strii Lacasuri Ortodoxe.


Sarbii vor construi o biserica in cinstea lui Vladimir Putin


Conform unui raport al Sputnik Serbia, planurile inițiale prevedeau ridicarea unui mic lacas ortodox, din lemn, in cinstea victimelor "Operațiunii Furtuna" din Srpska Krajina, din anul 1995, care a fost ultima bătălie majoră a războiului croat de independență, dar Episcopul Vasile de Srem a reușit să strângă bani pentru o biserică mai mare.

Branko Simonovici, un nativ din Banstol, care a inițiat construcția, a declarat presei locale că biserica de 200 metri patrati va semana mult cu "Biserica Rusească Sfantul Nicolae" din Sofia, Bulgaria.

Simonovici a oferit mai multe amanunte legate de decizia aparent ciudata de a construi un lacas în stil rusesc în Serbia. În primul rând, mulți ruși s-au mutat la Carloviț, după revoluția bolșevică din 1917. Pe de altă parte, acesta a fost sediul temporar al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Rusiei, iar un al treilea motiv este acela ca emigranții ruși au făcut mult pentru a ajuta poporul sârb.

De ce Biserica lui Putin?


Branko Simonovici consideră că "Biserica lui Putin" va ajuta cu un suflu nou Banstolul, care a ajuns intr-o stare proastă în timpul războiului balcanic din 1991-1999.
"Putin este un nume de marcă, recunoscut pe plan internațional, și eu nu văd de ce nu putem avea aici ceva dedicat lui. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, văzut ca un fel de dar pentru el, din partea noastra", a adăugat Simonovici.

Cei din Banstol și membrii Eparhiei de Srem a Bisericii Ortodoxe Sârbe spera ca o biserică numită chiar și neoficial după Președintele rus, ii va încuraja pe mulți oameni cu bani din Serbia sa doneze pentru construcție.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
84
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09878 sec - PID: 25474