12

Sute de oameni, inclusiv Arhiepiscopul de Canterbury și Printul Michael de Kent, s-au strans duminica în Catedrala din Londra, inchinata "Adormirii Maicii Domnului și Tuturor Sfinților", pentru a participa la o slujba istorica, oficiata de liderul Bisericii Ortodoxe a Rusiei - informeaza un raport RT.

Până la o mie de oameni au participat la slujba de duminica, potrivit Serviciului de Presă al Patriarhului.


Rusia si Marea Britanie - 300 de ani de prezenta a Bisericii Ortodoxe Ruse in Marea Britanie


Slujba a inclus tarnosirea celei mai mari catedrale ortodoxe din Londra, care a fost supusa unei renovări majore, iar Sfânta Liturghie a fost ocazionata de aniversarea a 300 de ani de prezența a Bisericii Ortodoxe Ruse in Insulele Britanice. În timpul slujbei, Patriarhul Kirill s-a rugat catre "toți sfinții care au strălucit în țarile britanice" și a dedicat un imn ortodox de "La Mulți ani" Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, Regatului Unit și Rusiei.

După slujba, Patriarhul Kirill s-a adresat oamenilor care s-au adunat cu ocazia festivităților, subliniind că atât Biserica Ortodoxă Rusă cat și Biserica Angliei joacă un rol critic în relațiile internaționale și in construirea păcii, chiar și în condițiile politice actuale.

"Biserica este o comunitate deschisă catre intreaga lume, [ea] depaseste toate controversele umane. Chiar și omul foarte bogat stă alături de cel sărac, oficialii de rang înalt stau lângă oamenii de rând. Biserica ar trebui să joace un rol important în relațiile internaționale. Prin credință, prin Biserică, sufletul unei națiuni se manifestă", a spus Patriarhul.

"Aceste două națiuni legate de o istorie veche de secole, știu și se respecta una pe cealalta. Să sperăm că acest potențial se va dezvolta în continuare, pentru un viitor mai bun în relațiile dintre popoarele noastre", a spus Patriarhul.

300 de ani - 2016: Patriarhul Kirill in Londra - Marea Britanie


Patriarhul Kirill a petrecut patru zile la Londra. A fost prima sa vizită în Marea Britanie, în functia sa actuala. Este, de asemenea, pentru prima dată în 25 de ani cand un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse viziteaza aceasta țara.

Patriarhul a subliniat, cu aceeasi ocazie, faptul că tinutul britanic a daruit lumii un număr mare de sfinți, explicand că acești oameni sfinți "reprezinta legaturi mai puternice decât oricare alte legături omenesti".

Parintele Gheorghi Sergeev, al Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat pentru RT că punctul major al vizitei Patriarhului a fost acela de a sărbători evenimentele istorice importante pentru Biserica Ortodoxă Rusă din Marea Britanie, alaturi de parohiile sale britanice.

Cea mai mare catedrala ortodoxa din Londra a fost tarnosita


"Este foarte important [evenimentul] - aceasta sărbătoare dedicata aniversării a 300 de ani de prezența a Bisericii Ortodoxe Ruse in Insulele Britanice. Este important pentru noi, deoarece există aproximativ 46 de parohii creștine ortodoxe în Regatul Unit, iar în urmă cu 60 de ani erau doar trei. [...] Mai mult de 200.000 de oameni creștini ortodocși trăiesc în Marea Britanie".
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
73
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08416 sec - PID: 6432