17

Copiii cu parinti divortati isi pierd credinta (studiu - video) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un stiu recent arata o legatura clara intre copiii parintilor divortati si pierderea credintei lor. Numarul americanilor care se îndepărtează de religie este in creștere constantă, iar divorțul este un catalizator în accelerarea acestei tendinte, aminteste un raport recent al WRN.


Copiii parintilor divortati isi pierd credinta (studiu)


Cercetarile au aratat ca copiii parintilor divortati sunt mai susceptibili de a fi mai puțin credinciosi decât copiii părinților care stau împreună, fie ca părinții lor sunt sau nu sunt credinciosi.

35% din copiii părinților divorțați pretind ca sunt non-credinciosi, in timp ce doar 23% la suta din persoanele care provin din părinți ramasi căsătoriți pretind a fi non-credinciosi.

Daca, acum, numărul celor non-religioasi se ridica la 25%, trebuie mentionat ca, în urmă cu 40 de ani, procentul era de doar 5%. Aceeași cercetare arată, de asemenea, ca copiii care provin din părinți de diferite religii sunt mai susceptibili de a deveni non-religiosi. Copiii cu părinți de diferite religii si divorțați abandoneaza in cota cea mai mare practicile religioase. De cealalta parte, copiii părinților religioși care divorțează risca mai putin sa ramana fara credinta.

Numai 31% la suta din copiii parintilor credinciosi divorțati isi mai pastreaza calitatea de enoriași, în timp ce 43% din copiii părinților care raman împreună participa la slujbe regulat.

Cand parintii divorteaza, copiii se departeaza de Dumnezeu


Profesorul Andrew Root, de la Seminarul Luther din SUA, a explicat pentru WRN: 
"Totul, într-un divorț, devine divizare; literalmente, totul. Prietenii părinților se despart. Rudele se despart. Toată lumea se desparte", a spus Root.

"Chiar și religia se desparte. Biserica devine divizată. Tatal renunta la credința mamei, sau vice-versa. Negocierea intre aceste lumi devine dificilă".

Root ii acuza, de asemenea, pe pastori, în special pe pastorii protestanți, pentru această lipsă tot mai mare de credință în rândul adulților tineri. El spune ca, în anii 80, când rata divorturilor a crescut brusc, pastorii protestanți au ales să păstreze tăcerea neabordand problema și evitand sa se exprime împotriva divorțului. Copiii acestor parinti au crescut vazand cum Biserica și religia nu au făcut nimic pentru a-i ajuta în acele vremuri dificile.

Alte motive pentru înstrăinarea de religie includ scandalurile care implica clerici, opiniile religiei privind drepturile homosexualilor, sau pur si simplu necredinta in ceea ce se propovaduieste.

In articolul de fata, va prezentam un material video pe aceasta tema (vezi in partea dreapta)

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.1007 sec - PID: 15553