11

Timbru postal in cinstea Sfantului martir Ioan de Riga (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Posta din Letonia a emis un timbru în onoarea Sfantului Martir Ioan de Riga, pentru a marca aniversarea celor 140 de ani de la nașterea acestuia si cei 15 ani de la canonizare.

Timbru postal in cinstea Sfantului martir Ioan de Riga

Timbrul a fost emis la inițiativa personală a Mitropolitului Alexandru de Riga și Intreaga Estonie.

După depunerea jurămintelor monahale, la sfatul Sfântului Ioan de Kronstadt, Sfantul Ioan de Riga a fost hirotonit preot, absolvind studiile la Academia din Kiev, apoi a predat în diverse instituții ecleziastice.

În 1912, el a fost ridicat la grad de episcop, apoi a fost succesiv episcop-vicar de Minsk, Ekaterinoslav și Tver. In anul 1918, a fost numit Episcop de Penzensk, fiind arestat de trei ori de bolșevici. Numit, în 1920, Arhiepiscop de Riga și Intreaga Letonie, a obținut, în 1921, de la Patriarhul Tihon și Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, autonomia pentru Biserica Letonă.

In perioada 1926-1931, el a lucrat in Parlamentul leton, unde a apărat interesele Bisericii Ortodoxe din Letonia care a cunoscut, prin eforturile sale, o revigorare semnificativă. Numărul credincioșilor ortodocși a crescut de la 138.803, in 1923, la 174.389 in 1935.

În noaptea din 11 octombrie 1934, Arhiepiscopul Ioan a fost torturat și apoi împușcat mortal, cel mai probabil de agenți sovietici, iar casa lui a fost incendiata. Trupul sfântului martir a fost descoperit puternic ars. Arhiepiscopul Ioan a fost canonizat printre noii martiri ai Bisericii Ortodoxe Ruse, în 1981, de către Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Tarii, si in 2001 de către Patriarhia Moscovei.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
96
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08031 sec - PID: 15641