17

Arhiepiscopul Dimitrie al Americii (de sub Patriarhia Ecumenică) a tinut un discurs, in aceste zile, cu ocazia Adunării Episcopilor Canonici Ortodocsi ai Statelor Unite. Discursul a fost dedicat Sfantului si Marelui Sinod din Creta.


Dupa ce a trasat istoria acestui Mare Sinod Pan-ortodox, Arhiepiscopul si-a exprimat propriile opinii privind atitudinea care ar urma să fie adoptată de către episcopii ortodocși din America:

"Desigur, absența a patru Biserici Ortodoxe, din Sinod, a fost și rămâne un eveniment dureros în multe moduri. Acest lucru, cu toate acestea, nu este un semn al lipsei noastre de unitate, ci ne încurajează să fim răbdători unii cu alții și să cultivam unitatea, pe toate caile.

În ciuda slăbiciunilor și imperfecțiunilor noastre, toți trebuie să insistam să rămânem și să sporim în unitatea lui Hristos. Prima noastră sarcină, în calitate de ierarhi ai Statelor Unite, nu este sa dezbatem problema Sinodului din Creta. Nu ne putem permite luxul unor astfel de dezbateri.

În calitate de păstori ai turmei Domnului, noi trebuie să rămânem legați unul de altul, fermi în misiune și angajati in a depăși orice provocare și in a folosi toate ocaziile de fratietate, intr-un mod fructuos, veridic si sinodal. Suntem o Adunare a Episcopilor Ortodocși; nimeni nu poate contrazice sau schimba asta. Suntem una în Hristos. 

Dacă nu trăim responsabilitatea noastră, de a lucra ca un singur trup, dragi Frați, ii vom lăsa pe credincioși la mila unei lumi reci și neiertătoare. Si, putem fi siguri că societatea nu ne va întreba cine este grec sau bulgar, rus, ucrainean, sârb și român, georgian sau antiohian, ortodox convertit sau de la nastere. Oamenii noștri vor ajunge sa cada prada, în cele din urmă, atacurilor și batjocurei.

Rugăciunea mea este ca, noi, în actualele condiții și provocări, sa reînnoim angajamentul nostru unul fata de celalalt, ca o adunare a episcopilor".
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09501 sec - PID: 6337