16

Sahistele din intreaga lume vor fi obligate sa poarte hijab-uri, la Campionatul Mondial Feminin de Sah din Iran. 


Campionatul Mondial de Sah 2017 este programat să aibă loc la Teheran, in Iran, în luna februarie. Multe dintre participante sunt, insa, nemultumite de locul de desfășurare, intrucat tara are legi stricte pentru femei, privind modul în care să se îmbrace și să se comporte în public.

Campionatul Mondial de Sah, 2017: sahistele din toata lumea, obligate sa poarte hijab


Inca de la Revoluția Islamică din 1979, Iranul a făcut sa fie obligatoriu pentru toate femeile să poarte hijab în timp ce apar în locurile publice. Nu are importanță dacă femeia aparține unei alte religii decât Islamul, sau daca femeia este atee, ea este obligata să poarte vălul tradițional numit hijab, de obicei purtat de femeile musulmane.

Legea este aplicată cu strictețe de poliția morală notorie a țării; orice femeie găsita în locuri publice, care nu poartă hijab, va fi arestata, admonestata sau amendata. Potrivit Federatiei Internationale de Sah, Iranul a fost singura țară propusa să găzduiască Campionatul, și din acest motiv evenimentul va avea loc în Iran.

Normele și regulamentele Federatiei nu spun că participanții sunt obligați să poarte hijab. Cu toate acestea, le recomandă jucătorilor sa respecte legile țării-gazdă. Organizația nu a primit, încă, nicio plângere oficială din partea jucătoarelor, privind locul de desfășurare.

Campionatul Mondial de Sah, 2017: sahistele nu se pot pregati cu antrenori de sex masculin


Dar, nu doar hijab-ul ramane o problemă, ci, totodata, conform The Telegraph, faptul că o femeie necasatorita nu se poate afla intr-o aceeasi camera cu un bărbat. Acest lucru înseamnă că o sahista nu se poate pregati pentru meci, daca are un antrenor de sex masculin.

Potrivit campioanei sahiste a SUA, Nazi Paikidze, aceasta alege sa nu participe la Campionat, mai degrabă, decât să poarte hijab.

"Nu simt nicio siguranță pentru femeile din intreaga lume, incat sa joace acolo", a declarat ea pentru The Telegraph.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09886 sec - PID: 6656