21

Proteste antigay in Mexic: Papa Francisc nu se mai ascunde (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc a sprijinit fatis protestele antigay din Mexic, declansate impotriva acordarii drepturilor pentru gay si in sprijinul casatoriei traditionale heterosexuale.


Mexic: Papa Francisc sprijina fatis protestele antigay


În ciuda credinței populare că acțiunile Papei Francisc ar indica sosirea unei ere in care Biserica Catolică ar fi deschisă căsătoriilor gay, Papa și-a exprimat sprijinul pentru protestele împotriva căsătoriei gay din Mexic.

Protestele au aparut dupa ce Presedintele Enrique Pena Nieto a propus ca dreptul la căsătoria gay sa fie garantat in intregul Mexic. În prezent, doar câteva orașe mexicane recunosc căsătoriile între homosexuali. Faptul ca Papa Francisc a sprijinit protestele demonstreaza, fără îndoială, că opiniile sale privind aceasta problema sunt la fel de tradiționale ca și cele ale predecesorilor săi, aprecia intr-un raport recent WRN.

Președintele mexican a anunțat planul său pentru un nou proiect de lege care ar legaliza căsătoriile gay in Mexic, iar populația predominant catolică si-a demonstrat rapid opoziția.

Mexic: casatorii gay si... educatie de gen in scoala


Condusi de episcopii mexicani și de Frontul Național pentru Familie, zeci de mii de mexicani, în majoritate catolici, s-au strans laolalta într-un miting, opunandu-se acestei miscari. Propunerea lui Nieto include, totodata, modificări la adresa planului de învățământ existent, intentionand includerea educației de gen. Educația de gen a cunoscut intotdeauna o opozitie din partea Papei, care a numit-o o "colonizare ideologică".

Anterior, Papa a vorbit aspru la adresa educației de gen și a modului în care ea ii învață pe copii ca "este în regulă să fie transsexuali". Pontiful crede că aceasta nu constituie doar un act împotriva lui Dumnezeu, ci, de asemenea, un mod sistematic de manipulare a copiilor pe aceasta tema.

Adresandu-se mulțimii care aștepta binecuvântarea, in aceasta duminică, Papa a declarat că sustine orice persoana care apara "viața de familie". Acesta a fost un raspuns de sustinere fata de protestatarii din Mexic. Luând cuvântul după rugăciunea Angelus, Papa Francisc a mai precizat că el ii susține pe episcopi și clerul din Mexic, care sunt implicați activ în apărarea valorilor familiale traditionale. De asemenea, el a făcut aluzie la convingerea Bisericii că solicitarea de drepturi pentru homosexuali dăunează căsătoriei tradiționale, adăugând că viața de familie, astăzi, necesită o îngrijire pastorală și culturală mai puternica decat oricând înainte.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
70
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Ai un site ortodox? Promovează-l aici.
Nu ai un site ortodox pentru tine si comunitatea ta? Creează unul aici.
Creează și Promovează

π 0.11124 sec - PID: 27192