11

Sambata trecuta, a avut loc intronizarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei, în singura biserică ortodoxă care a supraviețuit catastrofei din Asia Mică.

Înscăunarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei


Sute de credincioși din Turcia și Grecia, politicieni din ambele țări, trimiși speciali și diplomați, au fost prezenti în după-amiaza zilei de sâmbătă, în biserică, pentru a participa la acest moment istoric, fiind prima intronizare din Eparhia Smirnei care are loc de la trecerea la Domnul a etno-martirului Hrisostom, din 1922.

In aceste zile, autoritățile turcești au permis amplasarea unui clopot în curtea bisericii, care a rasunat pentru prima dată dupa 94 de ani, cu ocazia sosirii Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu le-a mulțumit autorităților din Turcia, pentru sprijinul lor in activitatea Patriarhiei.

Prezent la eveniment, Ministrul grec de Externe, Amanatidis, a declarat: 
"Ziua de astazi este importanta atât pentru Patriarhia Ecumenică, cat si pentru întreaga lume creștină, care vede cum Smirna are, din nou, dupa 94 de ani, un pastor care primește cârma Bisericii sale, în persoana Mitropolitului Bartolomeu".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
63
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.12473 sec - PID: 20763