11

Parlamentul Ucrainei și guvernul secular nu intenționează să intervină sau să reglementeze viața religioasă, insa sunt adepte ale unei Bisericii Ortodoxe unite in Ucraina.

Acest anunț a fost dat publicitatii, in aceste zile, de catre președintele Parlamentului, Andrei Parubi, în timpul unei întâlniri cu o delegație de călugări ai unei manastiri din Muntele Athos, conform publicatiei ucrainene Pravda - Muntele Athos, care citeaza serviciul de presa al Parlamentului.

"În prezent, societatea poarta o dezbatere aprinsă privind acordarea autocefaliei pentru Biserica Ortodoxa din Ucraina", a spus Parubi.

El a mai menționat că, în iunie, Parlamentul a lansat un apel către Patriarhul Bartolomeu, privind statutul de autocefalie pentru Biserica Ortodoxa Ucraineana (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în favoarea căruia a votat un număr mare de parlamentari.

Parubi a adăugat că "nu este doar o chestiune religioasă, ci, totodata, o problemă de securitate națională".

"Ucraina trebuie să protejeze independența in fata necazurilor venite odata cu tancurile rusești - o mare provocare, pentru că există o agresiune militară și interferența în spațiul spiritual", a spus vorbitorul Parlamentului.

El a subliniat că "Parlamentul și Guvernul laic nu intenționează nici să intervină, nici să reglementeze viața religioasă, dar sunt adepte ale Bisericii Ortodoxe unite în Ucraina, și am transmis rugăciunile milioanelor de ucraineni, apelând la Patriarhul Bartolomeu".
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
111
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11013 sec - PID: 30729