16

Scrisoare deschisa a clericilor gay anglicani (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
(Foto: WRN - Andrew Foreshew-Cain si partenerul sau gay Stephen)

Clericii gay anglicani au lansat o scrisoare deschisa, prin care ii cer Bisericii Angliei sa permita uniunile (casatoriile gay) LGBT. 

In momentul in care Biserica Angliei a declarat că nu le va permite persoanelor gay sa se hirotoneasca, si ca pastorii gay trebuie sa renunte la slujirea lor, este posibil ca ea sa nu fi prevazut că pastorii homosexuali se vor ridica intr-o lupta comuna pentru "dreptul lor de a sluji în Biserică". 

Decizia liderilor Bisericii Anglicane, a Arhiepiscopilor de Canterbury și York, Justin Welby si John Sentamu, venise dupa o nouă legislație adoptata in Anglia privind drepturile homosexualilor, din 2014. Ca urmare a acestei noi decizii, Rev. Canon Jeremy Pemberton a fost indepartat de la slujire, în 2014.

UNIUNI GAY - LGBT: Scrisoare deschisa a preotilor gay din Biserica Angliei


In aceste zile, insa, pastorii gay au lansat o scrisoare deschisa, prin care li se cere liderilor Bisericii sa accepte uniunea intre persoane de acelasi sex. Scrisoare este semnata de 12 preoti slujitori anglicani, acestia dezvăluind că sunt homosexuali și ca se afla intr-o relatiei gay. Ei s-au hotarat să se opună deciziei Bisericii, prin semnarea unei petitii adresate liderilor Bisericii. Semnatarii il includ si pe Andrew Foreshew-Cain, un paroh din nordul Londrei. Preotul a fost unul dintre primii care au sfidat poruncile Bisericii, când s-a căsătorit cu partenerul său Stephan, în 2014. Cu toate acestea, el nu a fost îndepărtat din postul sau, cum s-a intamplat cu Pemberton. Preotul anglican a declarat că toate căsătoriile gay ar fi perfect legale și acceptate de către enoriașii sai, sustinand ca ar fi un angajament pentru intreaga viata, "la fel de sfânt ca oricare alta căsătorie". El a facut apel la Biserică, să inceteze sa mai priveasca uniunile gay ca pe ceva murdar și fără sfințenie, și să le accepte asa cum si ei acceptă alte căsătorii.

Preotul speră, de asemenea, că Biserica Angliei le va permite parohiilor să oficieze căsătoriile gay, mai ales că oamenii par a fi receptivi la ele. El a cerut Bisericii, să recunoască "noua realitate a modului în care creștinii cred". El mai spune că există un număr de comunități și parohii care doresc să oficieze casatoriile gay, iar Biserica ar trebui să le permită să facă acest lucru.

Purtatorul de cuvant al Bisericii Angliei, Steve Jenkins, a dezvăluit faptul că, în ultimii doi ani, in Biserica, s-a desfasurat un eveniment numit "Conversații Comune". Aceste întâlniri reprezinta, in fapt, un forum în care sunt discutate și analizate problemele profunde. Jenkins a spus că, în cadrul acestor întâlniri, au fost relevate unele convingeri profunde, iar diferentele ar fi fost intelese mai bine.

Scrisoarea urmează să fie trimisa episcopilor care vor participa la aceste întâlniri, pentru a face presiuni privind cel putin binecuvântarea cuplurilor de homosexuali prin "slujbe speciale".

Rev. Foreshew-Cain a spus că ar putea fi prea devreme ca Biserica sa fie forțata să accepte o căsătorie cu drepturi depline gay, dar a insistat că poate cel puțin, astfel, se va face un pas indraznet spre asta.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10664 sec - PID: 20817