23

Astazi, 28 august 2016, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, pe langa transmiunile in direct efectuate incepand cu primele ore ale diminetii - Slujba Utreniei si Slujba Sfintei LIturghii, din Biserica Podeanu Bucuresti si Catedrala din Urziceni - va putea fi urmarita si Slujba Vecerniei, oficiata cu ocazia cinstirii deosebite a zilei care urmeaza, inchinata Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul.


Slujba Vecerniei incepe la ora 16:00, in Catedrala din Urziceni, si la ora 18:00, in Biserica Podeanu din Bucuresti - ore de la care veti putea urmari transmisiunile in direct, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, pe mai multe canale diferite.

TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL - zi de post aspru, in care nu se foloseste nici macar cutitul


Va reamintim, cu aceasta ocazie, ca ziua de maine, 29 august - ultima zi de sarbatoare din anul bisericesc 2016 - care se incheie pe 31 august - la Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, este zi de post aspru, in care credinciosii obisnuiesc sa manance doar turte din grau si porumb.

In aceasta zi, credinciosii ortodocsi, din evlavia deosebita pe care o au fata de Sfantul Ioan Botezatorul si mai ales din respect fata de jertfa acestuia, inca din cele mai vechi timpuri, cel putin in tara noastra, refuza sa se foloseasca chiar si de cutit in propria gospodarie, aceasta fiind unealta uciderii Sfantului proroc, alegand sa isi rupa mancarea cu mana, in semn de participare la jertfa (mai ales odata ce este vorba despre o zi de post aspru).

In plus - data fiind perioada propice consumarii acestui fruct - ei refuza sa manance pepeni, intrucat forma lor rotunda aminteste de forma capului uman.

TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL - zi de post aspru


Tinand cont ca, in trecut, acest post aparea amintit ca intinzandu-se chiar pe o perioada de doua saptamani, pana la Sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci (14 septembrie) de asemenea zi de post in calendarele noastre ortodoxe - purtand numele de "postul dintre cruci" ("de la cruce, pana la cruce" - intructa la inceputul lunii august a fost Sarbatoarea Scoaterii Sfintei Cruci) - si ca el era respectat cu strictete mai ales de catre cei care aveau pacate extrem de grave, avand nadejdea ca doar astfel ele puteau fi iertate prin milostivirea lui Dumnezeu, credinciosii ortodocsi sunt asteptati maine, 29 august, la slujbele oficiate in sfintele biserici, ca vrednici postitori si cinstitori ai Inaintemergatorului Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Maine, transmisiunile in direct efectuate de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe vor incepe la ora 7:30 (Urziceni si Bucuresti).

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
152
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09741 sec - PID: 15990