70

O noua dezvaluire, un nou scandal in Biserica Angliei

Publicat în urmă cu un an, în Lonews
Biserica Angliei (Biserica anglicana) i-a avertizat în mod explicit pe episcopii sai, sa nu-si ceara cumva scuze, in fata tuturor victimelor abuzurilor sexuale, pentru a evita ca ei să fie dati în judecată, conform unui raport RT.

Un nou scandal: Biserica Angliei ii opreste pe clerici sa-si ceara scuze in fata victimelor abuzate

Acest sfat, ce tine practic de consultanță juridică, dezvaluit de către publicatia Telegraph, fiind marcat cu "Strict Confidențial", a circulat printre episcopii seniori, acestora recomandandu-li-se să isi "exprime regretul" pentru victimele abuzurilor sexuale doar prin intermediul unei formulări aprobate in prealabil.

"Din cauza posibilității ca declarațiile de regret sa aiba efectul nedorit, al acceptării răspunderii juridice pentru abuz, este important ca acestea să fie aprobate în prealabil, de către avocați, precum și de catre ofițerii de comunicare diecezani (și, dacă este cazul, de asiguratori)", aminteste raportul.

Scrisoarea de indrumare, completata în 2007 și actualizata anul trecut, mai spune că episcopii nu ar trebui să intalneasca victimele față în față și ca ei pot face acest lucru doar in urma unei consilieri juridice.

"Acest lucru poate fi calea cea bună, în anumite circumstanțe, dar cu mare grijă, fiind necesara asigurarea că nu se spune nimic prin care s-ar putea recunoaște din greșeală răspunderea juridică", arata raportul.

Un nou scandal: Biserica Angliei ii opreste pe clerici. Reactia victimelor.

Ca urmare, supraviețuitorii abuzati au declarat, pentru acelasi ziar, ca documentul nou dezvaluit demontreaza că există o cultură a "negarii, a lipsei de onestitate și a ascunderii", intr-un mod care sporeste durerea victimelor.

Acestia sustin ca devine, astfel, explicabil faptul ca, ulterior, mai multi preoti ai Bisericii Angliei au pretins că nu-si mai aminteau nimic.

Un tanar abuzat, cunoscut doar sub numele de Joe, care are in desfasurare un proces deja renumit pe aceasta tema, a declarat că documentul juridic lansat recent "a dat un sens total" si a scos la lumina propria sa experienta, apreciind ca documentul arată o Biserică condusă de avocați și de asiguratori.

"O dioceza este plină de respect față de episcopul ei, iar episcopul este dependent de o grămadă de avocați. Biserica va spune 'avem mainile legate', insa ea ii plateste pe oamenii care ii leaga mainile. Ei sunt cei care ar trebui să decida ca trebuie oprit acest nonsens, dar se spală pe mâini ca și Pilat din Pont.

Avocatul David Greenwood, care il reprezinta pe Joe, a declarat: "Te-ai astepta, de la organizațiile bisericești, la un standard mai înalt decât o abordare legalistă. Acesta este un document naiv, este legalist și nu tine cont de situatia supraviețuitorilor abuzurilor sexuale de pedofilie. Cred că aceasta este mai mult decât o naivitate, este o imoralitate - iar efectul poate fi cu siguranță unul urât".

Un nou scandal: Reactia Bisericii Angliei (anglicana)

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Angliei a asigurat: "Biserica Angliei a publicat noi orientări, în 2015, subliniind faptul că răspunsul pastoral in fata presupuselor victime și supraviețuitori este o prioritate, și trebuie să fie delimitat, în măsura în care este posibil, de procesele de administrare a situației și de răspunsurile juridice și de asigurare.

Acestea [noile orientari] inlocuiesc toate sfaturile anterioare și se asigură că nevoile pastorale ale supraviețuitorilor nu trebuie să fie neglijate, iar contactul pastoral poate continua indiferent daca exista probleme juridice".Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01124 sec - PID: 13242