25

Statele Unite ale Americii au anunțat restricții de urgență, privind importul de artefacte siriene, ca răspuns la jefuirea patrimoniului cultural al țării aflate în mijlocul unui război civil brutal (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) - se arata intr-un raport AFP.

SUA anunta restrictii de urgenta, privind importul de artefacte siriene

Gruparea Statul Islamic a devastat sit-uri arheologice antice, aflate sub controlul său în Siria și Irak, împreună cu jefuitorii locali. Printre cele mai grave incidente se numara distrugerea, de către Statul Islamic, a templelor din orasul renumit antic Palmyra (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a provocat indignare la nivel internațional.

"Aceste restricții privind importul sunt destinate reducerii motivelor de jefuire, conservarea mai buna a patrimoniului cultural al Siriei și combaterea profitarii de pe urma vânzarii acestor artefacte de către teroriști și organizațiile criminale", a declarat Departamentul de Stat al SUA.

"Conservarea patrimoniului cultural al Siriei va fi o componentă vitală în conturarea unui viitor pentru țara, bazat pe reconstrucție, reconciliere și construirea societății civile", informeaza ArtDaily.

Restrictiile de urgenta se aplica retroactiv


Restricțiile au fost publicate de către autoritățile vamale din SUA și de protecție a frontierelor, de Departamentul de Securitate Internă și Departamentul de Trezorerie.

Acestea se aplică oricărei proprietăți culturale "în mod ilegal sustrasa" din Siria, incepand din 15 martie 2011, când a pornit conflictul. Aici sunt incluse obiecte din piatră, metal, ceramică, argilă și obiecte din gresie, lemn, sticla, fildeș, os, ipsos, materiale textile, pergament, hârtie și piele, picturi și desene, mozaicuri și scrieri etc.

Conform interpretarii extremiste a gruparii islamice amintite, statuile și altarele sunt considerate obiecte de idolatrie și trebuie să fie distruse.

Dar grupul, de asemenea, se crede că beneficiaza de pe urma traficului cu antichități confiscate de pe sit-urile aflate sub controlul său.

În Siria, mai mult de 900 de monumente și sit-uri arheologice au fost afectate, deteriorate sau distruse de regim, de rebeli sau de jihadiști, de la izbucnirea conflicutului, din martie 2011, potrivit Asociației pentru Protejarea Arheologiei Siriene.

Conform AFP, intre 2014 și 2015, Departamentul de Antichități al Siriei a transferat aproximativ 300.000 de obiecte și mii de manuscrise, din întreaga Sirie, în depozite din Damasc.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
139
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10087 sec - PID: 9144